Йонас Валанчюнас та гравці збірної Литви прокоментували перемогу над США

Йонас Валанчюнас та гравці збірної Литви прокоментували перемогу над США 1 - basket.com.ua

Збірна Литви завдала США (110:104) першої поразки на чемпіонаті світу з баскетболу. Йонас Валанчюнас та інші баскетболістки команди Литви прокоментували власний успіх.

Неймовірно. Історична подія, але зараз ми думаємо про чвертьфінал. Ми повинні зробити все можливе.

Дуже приємно, лідирувати проти США на 17 очок – це щось особливе. Ми грали разом крок за кроком, ми талановита команда, яка добре грає в баскетбол. Ми діяли за планом тренера і досягли того, чого хотіли.

Чи бачив я перемогу Литви над США 2004 року? Бачив. Це було щось нереальне. Радий, що ми змогли вписати в історію ще одну гучну перемогу. Тепер ми повинні зосередитися на наступній грі. Найголовніше – не розслаблятися і не вірити, що нам все дасться легко . Ми маємо підійти до наступного матчу з такою ж впевненістю, як і перед усіма попередніми матчами.

Сербія? Вони сильна команда. У них сильні гравці на всіх позиціях. Це буде нелегко“, – сказав капітан збірної Литви.

Також своїми емоціями від перемоги поділилися Рокас Йокубайтіс та Міндаугас Кузьмінскас.

“Уявляю, як радіє вся Литва, тому що такого не було 20 років. Ми перемогли США і залишилися непереможеними на чемпіонаті. Але ця радість недовга, адже попереду чвертьфінал. Тепер почнуться справжні бої. Серби чекають на нас, і ми повинні забути цю перемогу над США.

Ми влучили 9/9 перших дальніх. Виграли першу чверть 31:12. У другій половині ми очікували від них пресингу, але ми не “попливли”, вистояли, зберегли спокій. 

Дії Каріняускаса? Ми всі на лаві запасних не могли повірити, що він витворяє. Я радий за нього. Ось так вийти і контролювати команду проти США, забити два з фолом, триочковий… Я дуже радий за нього. Йому потрібен був такий матч.

Думаю, вони (збірна США – прим.) навіть не знали нашої команди. Ні імен, ні прізвищ. Не знаю, як насправді, але, можливо, спочатку ми їм не були цікаві, але ми не дивимося, проти кого граємо. Бояться нас чи ні. Зараз ми показуємо хорошу гру і перемагаємо. Якщо нас не цінують – ми маємо цим скористатися“, – сказав плеймейкер.

“Ця перемога особлива, але я б не сказав, що найбільш пам’ятна в моїй кар’єрі. Ми грали як команда, ми були активними, ми влучали кидки. Хто б не вийшов, грав добре. У цьому наша сила.

Враження від США? Не хочу здатися нахабним, але нічого надзвичайного. Хороші таланти, хороші гравці, але грати можна з усіма.

Натиск США у другій половині? Ми не панікували, зіграли спокійно. Ми вже знали, що в чвертьфіналі, тому був скинутий тягар відповідальності, що дозволило грати вільніше.

9/9 трьохочкові? Ну проти греків було 12/15 (сміється). Дай Бог, щоб ми продовжували так влучати і надалі. Мені здається, що наша команда і цей чемпіонат показують, наскільки зараз важливі триочкові в баскетболі.

Нам ще зарано літати на небесах від щастя – ми ще нічого не виграли. План хоч виконано, але апетит зростає“, – сказав Кузьмінскас.

0

Автор публікації

Офлайн 16 хв.

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7211

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.