ФБУ: “Позиція МБК “Миколаїв” є черговим актом маніпуляції з боку “Прометея”

ФБУ: "Позиція МБК "Миколаїв" є черговим актом маніпуляції з боку "Прометея" 1 - basket.com.ua

Сьогодні на офіційних сторінках МБК Миколаїв у соціальних мережах з’явилася заява клубу щодо можливої неучасті команди у наступному сезоні Суперліги. Миколаївська команда прямим текстом заявляє, що у разі відмови Прометея заплатити внесок за участь у чемпіонаті України та зіграти у Суперлізі, МБК Миколаїв змушений теж відмовитися від чемпіонату через відсутність фінансування, яке наобіцяв їм Прометей.

З упевненістю констатуємо той факт, що ця заява у черговий раз підкреслює підкуп та шантаж цього безсумнівно самобутнього клубу збоку керівництва БК Прометей. На сьогодні ми розуміємо, що пообіцявши підтримати клуб з Миколаєва та ще низку команд у важкі часи, БК Прометей автоматично намагався створити маніпулятивний пул у кількості майже 50 % клубів Суперліги та впливати на стан речей в українському чемпіонаті та баскетболі загалом. Цей план не спрацював через чітку позицію виконкому Суперліги. За словами почесного президента ФБУ Олександра Волкова – рішення Прометея фінансувати самотужки клуби Суперліги обов’язково потрібно було узгодити з ФБУ. В свою чергу президент ФБУ Михайло Бродський заявив, що конструктивний діалог з чемпіоном України, який базується зараз у Ризі, був втрачений. Команда не заявилася в офіційні міжнародні змагання під егідою FIBA, обравши в останній момент приватний Кубок УЛЄБ, а керівництво клубу вважає, що за гроші може купити усе та усіх.

На сьогодні Прометей не дав обіцяних коштів МБК Миколаєву, але риторика звернення клубу з Миколаєва уже різко змінилася і має характерні ознаки маніпуляції. У зверненні йдеться не скільки про можливу не участь клубу у Суперлізі, а диктуються вимоги надати Прометею усі бажані йому привілеї. Важко уявити, якою б була позиція клубу у разі фінансування команди олігархами та розміщення її у Слобожанському. Водночас ФБУ не бачить чітких зав’язків зі своєю позицією щодо Прометея та обіцянками клубу зі Слобожанського у підтримці МБК Миколаїв. Більше того, керівництво Прометея взяло фактично «у полон» МБК Миколаїв та БК Кривбас відмовивши в обіцяному бюджеті за кілька днів до дедлайнів прийняття заявок на участь у Суперлізі. Сьогодні ж президент БК Дніпро – Валерій Кондратьєв слушно заявив, що один клуб не може диктувати умови усім клубам Суперліги.

Виходячи з усього вищезазначеного, ми вважаємо, що позиція МБК Миколаїв є черговим актом маніпуляції з боку Прометея на рішення ФБУ та чітко підкреслює бажання цього клубу мати вплив на лігу загалом, роблячи тиск та шантаж своїми грошима на усіх учасників чемпіонату.

0

Автор публікації

Офлайн 1 місяць

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

15 думок про “ФБУ: “Позиція МБК “Миколаїв” є черговим актом маніпуляції з боку “Прометея”

  1. Paul сказав:

    Блін, що ж всім так погано від того, що навіть в такі важкі часи український баскетбол на євроарені буде представляти сильний клуб з нормальним складом і, до того ж, з провідними українськими гравцями? Навіть абстрагуючись від одіозної особи Дубінського – поясніть мені, в чому мінуси? Краще щоб взагалі в нас не було клубного баскетболу і жодного нормального конкурентоспроможного клубу? А в чому Будка кардинально відрізняється від Прому окрім меншого бюдждету? Також легіонери, також базування за кородоном… Для мене, як для людини футбольної, дивовижно, що навіть вболівальники хейтять клуб, що має класний ростер і амбітні цілі… Виглядає все як звичайна травля, вибачте.

    -2
  2. Dima Pastushenko сказав:

    Зае…ли, отменяйте сезон да и всё. Манипуляции, подкупы и т.д. Сказали бы спасибо, что +несколько клубов смогли бы сыграть в этой детско-юношеско-ветеранской Суперлиге без легионеров и особо интереса со стороны зрителей. Так нет, денежный интерес сыграл свою роль. Сегодня вышло большое интервью Дубинского, где он чётко всё разложил. ФБУ так и не ответила за выдуманную цифру в 4,5 млн. грн и нет нормальных аргументов на этот счёт. Также нет понятия про составы команд, место проведения игр и т.д, информационная составляющая равна нулю.

    5
    • Buchaka сказав:

      Діма, ну шо ви як діти? Вас багатий дядя поманив доларом і ви готові танцювати під його дудку? Сьогодні він є, завтра немає. Нє від дяді має все залежати. Немаєте грошей – не грайте.

      0
      • Dima Pastushenko сказав:

        Лично я сильно удивился, когда наши сказали, что таки будут играть, т.к. первоначально было заявление, что не планировали. У нас денег толком никогда нет, но всегда находили выход из ситуации. Насколько я помню, то в позапрошлом сезоне сам Бродский нам помог деньгами или нашёл спонсоров и ничего страшного. Я вообще был против проведения чемпионата в таких условиях и с такими составами, когда после нескольких интересных прошлых сезонов, нынешний был бы очень слабый по уровню. Если Дубинский нам поможет финансово для минимального существования, то это не значит, что мы будем сливать матчи или делать результат в пользу Прометея. Было бы лучше, чтоб в чемпионате участвовали 4-5 команд всего? Бродский помог возродить Киев-Баскет и что из этого следует? ФБУ нужно больше думать о спортивной составляющей, а они, видимо, думают в основном о деньгах и личной выгоде.

        3
      • Odessit сказав:

        То же самое касается и Будки, я думаю.
        Но сейчас ведь мы не легов за кордоном обговариваем.
        Мне вообще вся эта подковёрная, околобаскетбольная возня не нравится. То ФБУ вместе с Дубинским дружат против Кондратьева, то с Кондратьевым против Дубинского….
        За что конкретно 4,5 ляма? И почему именно 4,5 ляма?
        Складывается ощущение, что как только Дубинский поделился бабками – всё, он замечательный человек, переживает за укр. баскетбол, заботится о молодом подрастающем поколении, поднимает престиж укр. баскетбола на международной арене … и бла, бла, бла … Лучший кореш федерации, короче.
        А как только сделал шаг за флажки, сразу – скотина, денежный мешок, вносит раздор в правое дело ФБУ и ФИБА, ….
        Полгода Бродский молчал о баскетболе, свалил из Украины, на брониках тихо тырил. А тут, как только в карман не положили, сразу Караул!!! Позорят ФБУ!!!.
        Ну её нахрен, такую суперлигу. Закрывай чемпионат, а перстни – опять Кондратьеву.)

        4
        • Andrey Bychkov сказав:

          “Складывается ощущение, что как только Дубинский поделился бабками – всё, он замечательный человек, переживает за укр. баскетбол, заботится о молодом подрастающем поколении, поднимает престиж укр. баскетбола на международной арене … и бла, бла, бла …”
          Совершенно верно! Мне сейчас абсолютно не интересно будет смотреть, как 7 афроамериканцев за сезон зарабатывают годовой бюджет Буркина-Фасо, играя за границей. Из всего украинского здесь останется только флаг, пара игроков (в основном на лавке) и бабки Дубинского, которыми он мог бы в трудный момент ради баскетбола в своей стране поделиться с ФБУ.

          0
          • Oleg YERMOLOV сказав:

            В Проме 6 афроамериканцев и не пара игроков, а 4 действующих игрока сборной Украины и 2 – Липовый и Петров, тоже в недавнем прошлом игроки главной команды Украины.

            2

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.