Визначилося місце проведення першого домашнього матчу збірної України у відборі на Євробаскет-2025

Визначилося місце проведення першого домашнього матчу збірної України у відборі на Євробаскет-2025 1 - basket.com.ua

Чоловіча національна збірна України перший домашній матч у відборі на Євробаскет-2025 проти Португалії зіграє у Ризі, Латвія.

Саме тут на майданчику Арена Рига команда провела попередні домашні матчі після початку повномасштабної війни в Україні.

Федерація баскетболу України вирішила не змінювати домашній майданчик для національної команди, за що зокрема виступив і головний тренер збірної Віталій Степановський.

Гра Україна – Португалія відбудеться 25 лютого в Ризі, Латвія (Арена Рига) і розпочнеться о 21:00.

Перед матчем з Португалією, нагадаємо, 22 лютого збірна України зіграє виїзну гру кваліфікації Євробаскету-2025 проти Словенії. Це буде стартова гра відбіркового турніру. Третім суперником збірної України в рамках групи “А” кваліфікації є команда Ізраїлю.

Кваліфікація чемпіонату Європи проходитиме під час трьох вікон: 19-27 лютого 2024 року, 18-26 листопада 2024 року та 17-25 лютого 2025 року. Кожна збірна проведе по дві гри в кожному вікні.

Відповідно до формату, три команди, які посядуть найвищі місця в кожній групі, за винятком груп, до яких входять співгосподарі Євробаскету 2025 (Кіпр, Фінляндія, Польща та Латвія), вийдуть у фінальний раунд.

У групах, до складу яких входитимуть країни-господарі, право на участь у Євробаскеті отримають господар та дві інші команди, які посіли найвищі місця.

0

Автор публікації

Офлайн 5 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 750

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.