В Швеції вигнали зі збірної екс-гравця НБА за перехід в російский клуб

В Швеції вигнали зі збірної екс-гравця НБА за перехід в російский клуб 1 - basket.com.ua

Екс-гравця НБА Йонаса Жеребка виключено зі збірної Швеції з баскетболу, про що повідомила федерація скандинавської країни на наступний день після того, як Жеребко приєднався до московського ЦСКА, незважаючи на “міжнародне засудження” Росії через війну в Україні.

“Гравець національної збірної представляє Шведську федерацію баскетболу”, – йдеться у заяві спортивного органу, який оголосив про його виключення зі складу команди.

Шведська федерація заявила, що зв’язалася з Жеребком, щоб повідомити йому, що його рішення грати в Росії “суперечить цінностям федерації та нашої дуже чіткої позиції щодо Росії”.

“Після цього діалогу ми, на жаль, маємо визнати, що Йонас Жеребко не може представляти національну збірну”, — заявили у федерації.

35-річний Жеребко — єдиний баскетболіст Швеції, який грав у НБА, де він провів 10 сезонів за «Детройт Пістонс», «Бостон Селтікс», «Юта Джаз» та «Голден Стейт Уорріорз» у період з 2009 по 2019 рік.

Востаннє Жеребко грав за Швецію у лютому проти Хорватії у відбірному матчі чемпіонату світу. Під час матчу “федерація та гравці продемонстрували свою підтримку України”.

Московський ЦСКА, як і інші російські клуби, виключені з усіх змагань під егідою ФІБА.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7197

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.