“Маямі” проти “Бостона”, п’ята гра серії “Денвер” – “Лейкерс”: прев’ю матчів плей-офф НБА 30 квітня

"Маямі" проти "Бостона", п'ята гра серії "Денвер" – "Лейкерс": прев'ю матчів плей-офф НБА 30 квітня 1 - basket.com.ua

«Маямі» – «Бостон»
Початок: 02:30

«Маямі» без шансі програв «Бостону» (84:104) в третьому матчі і тепер знову поступається в серії (1-2). В другій зустрічі на виїзді «Хіт» сенсаційно виявилися сильніше за «Селтікс» (111:101), але це було обумовлено історично вдалим днем команди Еріка Споельстри в нападі. «Маямі» забив рекордні для франшизи 23 триочкових в плей-офф, при цьому у їх суперників явно не йшла гра на обох кінцях майданчика. З’явилася певна надія на інтригу в протистоянні, однак на постійній основі подібне не може відбуватися. Все-таки «Бостон» не просто так став кращою командою НБА в регулярному чемпіонаті і отримав перший номер посіву в плей-офф.

В третій грі «Хіт» очікувано збавили оберти в нападі. Бем Адебайо, Тайлер Хірро, Нікола Йович, Хайме Хакес вже не вражали своєю результативність. Натомість у «Селтікс» набагато краще в цьому аспекті проявили себе Джейсон Тейтум, Джейлен Браун, Крістапс Порзінгіс, Деррік Вайт. Крім того, головний тренер «Бостона» Джо Маззулла розширив ротацію з 8 до 11 чоловік, давши невеликі хвилини Святославу Михайлюку, Ошей Бріссетту і Люку Корнету. «Селтікс» зробити висновки з неочікуваною поразки і мають реальні шанси зміцнити лідерство в серії проти «Хіт», які досі не можуть розраховувати на травмованих Джиммі Батлера і Террі Розіра.

«Нью-Орлеан» – «Оклахома»
Початок: 03:30

«Нью-Орлеан» розгромно програв «Оклахома-Сіті» (85:106) в третьому домашньому матчі і знаходиться за крок від вильоту з плей-офф (0-3 в серії). Брендон Інгрем (19 очок), Сі Джей Макколлум (16 очок, 7 передач), Херберт Джонс (15 очок, 7 підбирань) дуже невиразно зіграли в атаці на фоні молодих лідерів «Тандер» Шея Гілджес-Александера (24 очки, 8 передач), Джоша Гидді (21 очок, 8 підбирань, 6 передач) і Джейлена Вільямса (21 очко, 9 підбирань). У гостей також слід відзначити черговий захисний перфоманс Чета Холмгрена (6 очок, 8 підбирань, 4 блок-шота).

«Пеліканс» мають восьмий номер посіву в плей-офф Західної конференції і втратили свого кращого гравця Зайона Вільямсона на серію з першою «Оклахома-Сіті». Ніби все закономірно йде до «свіпу», але команда Віллі Гріна все-таки могла нав’язати певну боротьбу. Ключовим став перший матч в серії, коли «Тандер» на фоні хвилювання і відсутності досвіду у головних зірок ледь дотиснули «Нью-Орлеан» (94:92) вдома. Тепер же головним питанням залишається, коли саме підопічні Марка Дейгнолта оформлять путівку в другий раунд: в четвертій грі на виїзді чи в п’ятій вдома.

«Денвер» – «Лейкерс»
Початок: 05:00

«Денвер» не зміг оформити «свіп», поступившись «Лейкерс» (108:119) в четвертій грі, але впевнено лідирує 3-1 і постарається закрити серію вдома. Нікола Йокич (33 очки, 14 підбирань, 14 передач), Портер (27 очок, 11 підбирань), Джамал Мюррей (22 очок) непогано діяли в нападі, однак цього було недостатньо на фоні досить частих провалів «Наггетс» в захисті, якими сповна скористалися зірки «Лос-Анджелеса» Леброн Джеймса (30 очок), Ентоні Девіс (25 очок, 23 підбирання, 6 передач), Д’Анджело Расселл (21 очко) і Остін Рівз (21 очко, 6 передач).

На адресу «Лейкерс» прозвучало багато критики, але все-таки команда Дарвіна Хема як мінімум не заслужила програти серію всуху. «Лос-Анджелес» вів у рахунку протягом 129 хвилин та 6 секунд в цьому протистоянні, а «Денвер» лідирував лише 41 хвилину та 53 секунди. «Лейкерс» дуже не пощастило в другій грі, коли була втрачена перевага +20 і пропущений вирішальний кидок від Мюррея під фінальну сирену. Ніхто не відігравався після 0-3 в плей-офф НБА. Навряд чи це зроблять «Лейкерс» зараз, але у випадку подвигу і гостьової перемоги в п’ятому матчі інтрига може відродитися. Підопічні Майка Мелоуна явно почнуть нервувати, а «Лос-Анджелес» навпаки отримає психологічну перевагу над суперником, якому програвав 11 раз поспіль до четвертого матчу цієї серії.

0

Автор публікації

Офлайн 4 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1944

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.