Сербський лікар розповів, як проходила операція з порятунку Боріши Симанича

Сербський лікар розповів, як проходила операція з порятунку Боріши Симанича 1 - basket.com.ua

Сербський лікар Драган Радованович розповів, як проходила операція Боріши Симанича, який через травму втратив нирку на ЧС-2023.

Через п’ять хвилин після його травми я побачив деякі ознаки того, що вона серйозна. Ми одразу відвезли його до лікарні, де через велике навантаження ми не змогли швидко зробити процедури. На той час у лікарні не було лікарів-спеціалістів, тільки деякі молодші спілкувалися, які по телефону спілкувалися з досвідченими старшими лікарями. Я наполягав на негайному спеціальному обстеженні, оскільки знав, що це дуже серйозна травма.

О п’ятій ранку нам зателефонували і сказали, що крові для Боріши в лікарні немає, тому що у нього рідкісна група крові. Він має негативний резус. Тоді ми почали шукати кров у той час. Ніхто з нас у складі не мав такого типу, окрім матері Богдана Богдановича.

Вона підійшла прямо до нас і запропонувала віддати, але через якісь процедури віддати не вдалося. Оскільки я є президентом “Червоного Хреста” Сербії, я негайно зв’язався з генеральним секретарем “Червоного Хреста”, і протягом двох годин ми отримали необхідну кількість крові для операції“, – сказав сербський лікар.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7285

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.