МОК рекомендував допустити росіян до змагань у нейтральному статусі за певних умов

МОК рекомендував допустити росіян до змагань у нейтральному статусі за певних умов 1 - basket.com.ua

МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити атлетам з Росії та Білорусі виступати на турнірах, що проводяться під їхньою егідою. Про це повідомив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах за підсумками засідання Виконкому організації.

Очільник МОК назвав шість пунктів, що стосуються подальшої долі санкцій проти Росії та Білорусі у спорті. Бах відзначив, що атлетам цих країн дозволено змагатися, однак за дотримання певних умов.

  1. Атлети з Росії та Білорусі мають змагатися лише як нейтральні атлети.
  2. Команди з Росії та Білорусі не можуть змагатися.
  3. Атлети та персонал, які активно підтримують війну, не можуть змагатися.
  4. Атлети, які мають контракт з російською та білоруською арміями, не можуть змагатися.
  5. Інші нейтральні атлети, яким дозволено змагатися, мають відповідати усім вимогам, зокрема антидопінгових правил.
  6. Санкції проти Росії та Білорусі як держав мають залишатися у силі: заборона на проведення змагань, а також символіки, відвідування міжнародних заходів.

Водночас, Томас Бах відзначив, що питання участі спортсменів з Росії та Білорусі на Олімпіадах 2024 та 2026 років не розглядалося.

Рекомендації будуть передані міжнародним спортивним федераціям. Вони будуть самостійно ухвалювати рішення – допускати росіян чи ні.

При цьому, незалежно від отримання кваліфікації на Олімпійські Ігри 2024 МОК буде пізніше вирішувати питання про допуск чи не допуск спортсменів з росії та білорусі на Олімпіаду

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7212

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.