Був кращим в команді за ключовим показником і заслужив новий контракт: підсумки сезону НБА для Олексія Леня

Був кращим в команді за ключовим показником і заслужив новий контракт: підсумки сезону НБА для Олексія Леня 1 - basket.com.ua

Олексій Лень виступає за «Сакраменто Кінгз» вже чотири сезони, в тому числі останні три роки. Спочатку від був бекапом Рішона Холмса, а потім Домантаса Сабоніса. Статистика Леня проста: цього сезону він набирав в середньому 2,5 очка, 2,7 підбирання і 0,7 блок-шота за 9,3 хвилини, але в цілому робив позитивний внесок для «Кінгз», коли підміняв Сабоніса.

Kings Herald підбиває підсумки сезону для Олексія Леня.

В кінці минулого сезону головний тренер «Сакраменто» Майк Браун, здавалося б, вирішив зробити Леня головним резервним центровим, але на початку нинішнього чемпіонату мав схильність обирати між Олексієм та підписаним в міжсезоння ветераном Джавейлом Макгі. Зрештою Лень повністю виграв конкуренцію у більш вікового Макгі приблизно в середині сезону і зберіг свій статус, демонструючи стабільність на паркеті. Макгі міг грати яскравіше, але при цьому діяв більш ексцентрично, тоді як Лень був тихим, врівноваженим і, що найважливіше, ефективним у свої обмежені хвилини.

Лень – один із небагатьох баскетболістів «Кінгз» з умінням захищатися під кільцем. Команда виглядала зовсім інакше, коли Домантас Сабоніс сідав відпочивати. З Ленем на паркеті «Сакраменто» пропускали на 11,4 очки менше в перерахунку на 100 володінь, ніж без нього. Це з відривом кращий захисний рейтинг в «Кінгз».

Габарити Олексія відлякували суперників біля кошика. Цього сезону він показав рекордний у кар’єрі відсоток блок-шотів – 6,8%. За даними NBA.com, суперники кидали з гри на 8,7% гірше, ніж у середньому, коли знаходилися в межах 2 метрів від кільця та опікалися Ленем.

Був кращим в команді за ключовим показником і заслужив новий контракт: підсумки сезону НБА для Олексія Леня 3 - basket.com.ua

Лень також був позитивним гравцем для «Кінгз» в атаці: команда набирала на 3,3 очки більше за 100 володінь, коли він знаходився на майданчику. Загальний чистий рейтинг Олексія +14,7, найкращий показник у «Сакраменто». «Кінгз» в нападі робити акцент на пік-н-роллах, коли Лень грав. Більша частина його результативності прийшлася на завершення данків або «гаки» в короткому стрибку в фарбі (86,4% спроб кидків Леня з гри зроблені на відстані менше 3 метрів від кільця).

Справа не в тому, що Лень не вміє кидати з далекої дистанції. Він демонстрував здатність атакувати в стрибку і влучати. Наприкінці сезону був один показовий момент, коли Олексій симулював намір віддати м’яч одноклубнику, а натомість розвернувся і вдало кинув з області триочкової лінії.

У минулому Лень демонстрував свої шутерські навички, особливо у своєму останньому повному сезоні в «Атланті», коли реалізував 36,3% триочкових при 204 спробах. Лень може атакувати з дальньої дистанції, але в «Сакраменто» йому не треба цього робити. Під керівництвом Майка Брауна Олексій виконав лише 5 триочкових і не забив жодного.

В міжсезоння Лень стане необмежено вільним агентом. Основна увага «Кінгз» приділяється поверненню Маліка Монка, але перепідписання контракту з Олексієм також є необхідністю, якщо це можна зробити. Лень – малопомітний, але надійний гравець, який знає команду і систему. Ймовірно, його збереження в складі не буде дуже дорогим для «Сакраменто».

0

Автор публікації

Офлайн 5 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1934

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.