Ілля Тиртишник: “Не очікував виклика в збірну України, але з гордістю його прийняв”

Ілля Тиртишник: "Не очікував виклика в збірну України, але з гордістю його прийняв" 1 - basket.com.ua

Захисник Будівельника Ілля Тиртишник отримав свій перший в кар’єрі виклик до лав національної команди на офіційні матчі. Про враження від роботи у складі головної команди напередодні матчів кваліфікації чемпіонату світу-2023 проти Нідерландів та Ісландії Ілля розповів в коментарі пресслужбі ФБУ.

“Я був дуже здивований виклику в збірну України, не очікував запрошення. Але коли я отримав виклик, то, звісно, з гордістю прийняв його і з нетерпінням чекаю на свій шанс. Атмосфера в команді дуже хороша, всі хлопці на позитиві і чекають на ігри. В майбутніх матчах будемо намагатися показати найкращих себе.

Тренування в збірній України насправді схожі на те, що було під керівництвом Айнарса в Київ-Баскеті. Звісно, є відмінності, але тренерська філософія схожа на те, що було в клубі.

Ігровий час у Будівельнику? Я дуже засмучений, що не отримую ігрового часу у клубі, але це не зупнияє мене та я продовжую тренуватися і доводити що я гідний отримувати ігровий час. На мою гру ігровий час не впливає — я чекаю на свій шанс.

У збірній на тренуваннях намагаємося грати швидко і розумно, як тренер цього завжди і потребує. Хочемо показати такий баскетбол і в наступних іграх. Звичайно, деякі хлопці довше грають один з одним, і розуміють один одного трохи краще. Але всі інші вже теж давно грають в баскетбол і навіть за ці декілька тренувань непогано порозумілися на майданчику.

Щодо першого суперника, то збірна Нідерландів має трьох хороших маленьких гравців від яких і будується гра. До них ми готуємося. Вони епізодично грають зонний захист, але якщо ми гратимемо швидко, то це не має стати для нас проблемою.

У порівнянні з Євробаскетом ростер команди, звичайно, змінився, але це не буде заважати нам показувати себе і грати за Україну! Всі дуже голодні до перемог, і звісно через війну в нас є відповідальність перед нашою країною та людьми!”.

Ілля Тиртишник: "Не очікував виклика в збірну України, але з гордістю його прийняв" 3 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

7 думок про “Ілля Тиртишник: “Не очікував виклика в збірну України, але з гордістю його прийняв”

      • Valentina Minina сказав:

        Тиртишник – не гравець рівня збірної України. Це факт. Те, що він грав у Чехії та в далеко не найкащих студентських командах NCAA (в другому своєму сезоні навіть в Дивізіоні В) говорить про рівень його гри та майстерності. Про дуже невисокий рівень.
        Не перекладайте вибір із хворої голови (Багатскіс + Мурзін + ФБУ) на здорову (на мою). Так, як грає зараз збірна України (з 4 гравцями задньої лінії без явного №1), то можна і екс житомирянина, а нині гравця “Старого Луцька) Даніїла Марківа викликать. Він і з дальнім кидком, і в розіргафі м’яча – в нормі, і набагато молодший за “діаманта Тиртишника, який зовсім не плей-мейкер, а такоє.”.

        1

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.