Еліас Зурос підбив підсумки своєї роботи на чолі збірної Грузії

Еліас Зурос підбив підсумки своєї роботи на чолі збірної Грузії 1 - basket.com.ua

Еліас Зурос після 8 років роботи біля керма збірної Грузії був звільнений після ЧС-2023. 57-річний грек розповів, чим запам’ятається йому цей період свого життя.

Команда починала з дуже хороших ознак у перші роки, але потім пішли з баскетболу Заза Пачулія, Марко Маркоішвілі, Віктор Санікідзе. У команді відбулися кардинальні зміни, а склад поповнився новою кров’ю. Був новий перехідний етап.

Я не знаю, чи продовжуватиме Сермандіні робити внесок у національну збірну, а також Цинцадзе, який останніми роками отримав серйозну травму, йому буде 38 років, і я не знаю, чи зможе він продовжувати працювати ще довго,

Уже в цьому році ми почали оновлення, я використовував 19-річного плеймейкера, який грав за збірну U-20. На підготовці було ще 3 гравців до 22 років.

Я прийняв команду від свого дорогого друга Ігоря Кокошкова, який зробив дуже важливі справи. Зараз я бачу, що команда заслужила повагу набагато більше в світі баскетболу, команда, яка піднялася на багато позицій у рейтингу ФІБА після Чемпіонату світу.

Грузія перемагала головні національні команди Іспанії, Туреччини, Литви. Вона показала, що може бути конкурентоспроможною та боротися з кращими. Звичайно, Грузії потрібно побудувати інфраструктуру та розширити лігу. Найголовніше – це мати можливість виставляти 1-2 команди на європейські змагання, щоб багато гравців, які залишають Грузію, залишалися в країні, працювали, отримували досвід від європейських ігор своїх команд.

Я пам’ятаю, що вчора до 2 ночі всі гравці дзвонили мені, повідомлення підтримки та любові, які вони мені надсилали, були справді дуже зворушливими. Навіть прості люди, коли я був у Грузії, показали мені любов до того, що я запропонував їхній країні, і це щось дуже важливе, що має значення набагато більше, ніж сама робота.

Грузія не лише вперше потрапила на Чемпіонат світу, а й пройшла до топ-16 і також кваліфікувалася на передолімпійський турнір. Ми показали, що ця команда може бути у великих баскетбольних змаганнях. Треба враховувати, що велика маса гравців національної збірної, принаймні 5-6 гравців, з місцевої ліги, в якій немає команд, які грають у Європі, рівень не такий конкурентний. Є багато виконавців, яким бракує досвіду порівняно з відповідними гравцями з інших країн.

Чи міг я дати більше? Завжди можна дати більше. Я вказував напрямок, у якому вони повинні рухатися. Думаю, збірна продовжить, якщо команда буде на хорошому рівні і продовжуватиме досягати успіхів. Я йду з дуже хорошими спогадами і дуже щасливий“, – сказав Зурос.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7157

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.