Баскетболіст з Маріуполя чотири місяці знаходиться у полоні

Баскетболіст з Маріуполя чотири місяці знаходиться у полоні 1 - basket.com.ua

Головною подією тижня в Україні, поза всяким сумнівом, стало повернення з полону більш ніж двох сотень наших захисників та захисниць.

Серед них були хлопці і дівчата з “Азовсталі”, які до останнього боронили героїчний Маріуполь – і залишили територію заводу лише за наказом українського командування.

Але, на жаль, додому повернулися не всі. Серед тих полонених, чия доля досі залишається невідомою – 23-річний Кирило Місюра.

До 2014 року хлопець займався баскетболом у дитячо-юнацькій школі місцевого “Азовмаша” – але через війну на сході України, яку розпочала РФ, її було закрито. З мрією стати професійним спортсменом довелося розпрощатися; втім, Кирило продовжував грати на любительському рівні: як у звичайний баскетбол, так і у баскетбол 3х3. І навіть перемагав у аматорській лізі Маріуполя разом із своїм тренером Максимом Воробйовим – арбітром ФБУ, який до війни обслуговував матчі чоловічої Вищої ліги та жіночої Суперліги.

У 2019-му Кирило був призваний до лав Збройних сил України, за рік уклав контракт із Національною гвардією, а повномасштабне російське вторгнення зустрів у якості бійця 12-й бригади окремого призначення імені Дмитра Вишневецького, яку було дислоковано у Маріуполі. Хлопець до останнього залишався у героїчному місті і вийшов з “Азовсталі” (за збірну якої колись також встиг пограти у міських змаганнях) разом з іншими її захисниками.

Вже чотири місяці Кирило знаходиться у полоні, і останні два з них про його долю невідомо взагалі нічого. Сподіваємося на краще, і віримо, що весь гарнізон героїчного міста повернеться до своїх рідних та близьких. 

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Одна думка про “Баскетболіст з Маріуполя чотири місяці знаходиться у полоні

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.