Віталій Степановський: “У матчі проти Литви треба було, щоб хлопці відчули ігровий ритм і зіграли проти хорошої команди”

Віталій Степановський: "У матчі проти Литви треба було, щоб хлопці відчули ігровий ритм і зіграли проти хорошої команди" 1 - basket.com.ua

Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Степановський в інтервʼю пресслужбі ФБУ прокоментував виступ команди у контрольному матчі проти Литви (72:100). Це була перша гра збірної України в рамках підготовки до виступу у пре-кваліфікації Олімпійських ігор у Стамбулі.

Які основні завдання перед командою стояли на матч проти Литви?

– По-перше, ми хотіли перевірити різні поєднання гравців. Ми грали і великою п’ятіркою з Павловим на третьому номері, грали і п’ятіркою з Войналовичем на трійці. З’ясовували, як ми можемо взаємодіяти в таких складах, перевіряли, як працює те, над чим ми працювали останні два тижні — над нашими правилами у захисті та нападі.

Треба було, щоб хлопці відчули ігровий ритм після завершення клубного сезону, після відпусток. Ну і, звичайно, важливо було зіграти проти хорошої команди, такої, як Литва, у якої якісні гравці, і яка карає за будь-яку помилку. Це важливо саме зараз — зіграти проти сильних команд, для того щоб потім виправляти помилки вже на тренуваннях і в подальших матчах старатися їх припускатися.

Чому не вдалося втримати суперника у другій та четвертій чвертях?

– Як я вже сказав, Литва — дуже сильна та досвідчена команда, яка відразу карає за помилки. Наприкінці другої чверті вони використали пресинг, побігли, і тут ми зробили декілька втрат, пропустили швидкий напад. Плюс вони пришвидшили наш напад і змусили зробити пару непідготовлених атак, після чого відразу забили нам легкі очки у фаст брейках.

У четвертій чверті я пробував різні варіанти захисту та нападу. Десь ми вже трохи втомились фізично, і треба розуміти, що ми поки що не готуємось безпосередньо до матчів. У нас по два тренування на день, два тренування було і перед грою з литовцями. Тож, можливо, втома далася в знаки. Але треба віддати належне і Литві, яка з дуже хорошим відсотком влучила з-за дуги у четвертій чверті.

Звичайно, ми отримали багато інформації, нам є над чим працювати і я дуже радий, що саме в передсезонних матчах ми граємо з такими сильними суперниками для кращого розуміння того, над чим нам треба працювати.

Віталій Степановський: "У матчі проти Литви треба було, щоб хлопці відчули ігровий ритм і зіграли проти хорошої команди" 3 - basket.com.ua

Яка ситуація з Шунделем, Саноном та Липовим, які не брали участі в матчі?

– Липовий потренувався з нами півтора дня — вечірнє тренування 15 числа та два тренування 16 липня. Ще до початку збору він проходив медогляд і, на жаль, у нього не дуже хороші результати цього медогляду, і лікарі заборонили йому отримувати великі навантаження. Тому йому прописали курс лікування, він відновлюється і готується безпосередньо до сезону.

Санон ще за 10 днів до початку збору зателефонував мені і розповів про те, що він травмувався під час індивідуальної роботи. Ми робили все, щоб Іссуф відновився, він працював в індивідуальному режимі. Він працював із тренером з фізичної підготовки, намагався брати участь у командних тренуваннях, але, на жаль, його турбує травма і було прийнято рішення, щоб він готувався до сезону. ВІн не може працювати на 100%.

Шундель з командою. Він травмував палець, йому наклали лангет і зараз він із цим лангетом не може, на жаль, тренуватись. Але він залишається у збірній, працює з тренером з фізпідготовки за індивідуальним графіком. Подивимось, як буде далі.

Які завдання на наступний контрольний матч проти Швеції?

– Ми зробимо хороший аналіз, подивимось відео гри з Литвою та розберемо всі помилки, які у нас були. Для того, щоб прогресувати, нам треба мінімізувати помилки, які були в попередньому матчі. Від гри до гри ми маємо ставати краще.


Відзначимо, що два наступні контрольні матчі збірної України проти Швеції (31 липня) та Ізраїлю (5 серпня) пройдуть у Олімпійському центрі Риги. ФБУ зробить трансляції цих двох поєдинків і їх можна буде подивитись на YouTube-каналі ФБУ та телеканалі XSPORT. Матч проти Нідерландів (7 серпня) буде закритим для глядачів

0

Автор публікації

Офлайн 11 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 752

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.