Олександр Бєліков: “Кілька днів тому ракета впала неподалік мого дому в Одесі”

Олександр Бєліков: "Кілька днів тому ракета впала неподалік мого дому в Одесі" 1 - basket.com.ua

Український гравець словацької “Прієвідзи” Олександр Бєліков дав інтерв’ю сайту місцевої баскетбольної ліги.

“Початок війни я застав з “Прометєм” в Чехії, де ми тимчасово проводили наші матчі Ліги чемпіонів. Коли почалася війна в Україні, я поїхав на два місяці до Хорватії. Після цього в наступному сезоні я був у складі Острави”

Мені було важко. Я грав всю кар’єру в Україні. Так, я грав у хороших командах, але все геть інакше, коли тебе беруть у якості легіонера, а не як місцевого гравця. Треба бути кращим, працювати з молодшими гравцями. Загалом, це нелегко, тому що у мене вже є сім’я і донька, і вони постійно їздять зі мною. Але мені добре, я люблю Словаччину. Люди тут дуже добрі до нас, це мене тішить.

Виїжджати було дуже важко. Я щодня дивився і дивлюся новини. РФ почала бомбити Одесу, кілька днів тому ракета впала за кілька сотень метрів від мого місця проживання. Там тривають змагання з баскетболу, там стартував плей-оф. Однак ліга вже не на такому рівні, як до початку війни. Тільки під час тренувань і матчів я можу подумати про щось інше, мене це розслабляє.

Мені подобається моя нова роль. Усю свою кар’єру я грав у якісних командах, які брали участь у змаганнях ФІБА, але у мене не було настільки значної позиції в команді. Мені подобається в “Прієвідзі”, тому що у мене більше можливостей в атаці. Це щось нове для мене. Я один із найдосвідченіших, іноді доводиться втручатися в гру, поговорити з одноклубниками, але мені подобається така позиція“, – сказав українець.

Минулого року Бєліков грав за чеську “Опаву”. Головний тренер “Прієвідзи” Саша Янович у чеському клубі був асистентом тренера.

“Я не наймолодший (сміється). Я розумію тренера Яновича, він розуміє мене. Він знає, як я граю, які мої сильні сторони, що мені подобається. Тому ми разом в іншому клубі. Прєвідза – гарне маленьке містечко. У рідній Одесі було майже мільйон жителів, тож це чимала зміна. Люди завжди готові нам допомогти, це приємне відчуття.

Нам усім подобається атмосфера домашніх ігор. Вірю, що нам вдасться досягти вершини“, – підсумував Бєліков.

0

Автор публікації

Офлайн 1 годину

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7249

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.