Максим Дробашко: “Плани “Self Made” на сезон Вищої ліги – місце в топ-4″

Максим Дробашко: "Плани "Self Made" на сезон Вищої ліги – місце в топ-4" 1 - basket.com.ua

Для участі в чоловічій Вищій лізі сезону 2022/23 заявилось 14 команд, серед яких є новачки цього дивізіону. Одним з них є амбіційний столичний клуб Self Made, який готувався навіть до участі у Суперлізі, а зараз націлений на місце в топ-4 за підсумками сезону.

Про історію команди, її амбіції та плани в інтерв’ю сайту ФБУ розповів тренер команди Максим Дробашко.

– Ми до цього моменту йшли 10 років. Якщо брати історію клубу, то вона починалась ще коли я грав за молодіжний склад Будівельника. Тоді я індивідуально тренував хлопців, дівчат. Оскільки гроші треба було заробляти, поєднував ігрову та тренерську діяльність, але коли отримав тяжку травму плеча, остаточно вирішив стати тренером.

Через деякий час у мене сформувалась база дітей, з часом аматорів. Одного разу після поради друга вирішив створити команду, знайшов зал і розпочались перші команді заняття SELF MADE.

Що стосується назви команди, то я придумав її під час перегляду матчу Евроліги, коли почув від коментатора в адресу гравця, що він “SELF MADE” – в США так називають гравця, на якого не робили ставку, але він за рахунок праці, самовіддачі зробив так, що він грає у старті. Я подумав, що це моя “історія” оскільки теж не ловив зірок з неба, а всього добивався за рахунок великого обсягу єкстра тренувань .

7-8 років ми грали на аматорському рівні, минулого сезону вирішили “зайти” в Першу лігу, а тепер настав час дебютувати у Вищій лізі.

Ми не плануємо на цьому зупинятись, є думка через рік-два спробувати себе у Суперлізі, але треба цього року бути у Топ-4 дивізіону Б. Тоді як кажуть “поговоримо”

– Наскільки серйозно змінився склад команди в порівняні з минулим сезоном?

– В минулому році у нас був потужний склад і ми націлювались на те, щоб увійти в число призерів і планово перейти у Вищу лігу. Я не планував надовго залишатись в Першій лізі.

Влітку склад змінився на 80%. Тяжко було втримати одного з наших лідерів – Микиту Базелєва. Не буду завчасно розповідати, але його підписав один з клубів Суперліги. Інших хлопців “розкидала війна”, скажімо так… В команді залишилось декілька молодих гравців, всі інші – новачки, але з досвідом. Скоро у нас планується презентація гравців, поки називати прізвища не хочу.

– Тоді питання по інфраструктурі – де плануєте грати в цьому сезоні?

– Ми плануємо грати в GYMMAXX арені, де наразі проводимо тренування. Тренуємось зранку, 4-5 разів на тиждень. На сьогодні мінімальна задача щодо тренувального процесу виконана.

– Хто вам допомагає фінансово та чи сильно змінився бюджет команди в порівняні з минулим сезоном?

– Бюджет змінився в сторону збільшення, але ми намагаємось максимально скромно жити. Великих зарплат взагалі не має.

У нас є партнери. Згодом про них зробимо презентацію, а також мої власні ресурси. Вважаю вижити фінансово в цьому сезоні зможемо на 100%, при цьому допомагаючи ЗСУ, адже якщо не наші герої, ми б не грали в нашу улюблену гру. Треба не забувати про це і продовжувати донати стільки, скільки можемо.iFrame

– Ви сказали про ціль – топ-4 за підсумками сезону, тобто цілі у вас доволі амбіційні…

– У нас була змога заявитись навіть у Суперлігу, був для цього спонсор. Я будував склад з розрахунку на участь у Суперлізі. Розуміючи, що рівень буде не дуже високий. Але під закриття терміну подачи заявки 10 команд з минулого чемпионату плюс Вищої ліги підтвердили заявку, тому ми поки відклали нашу участь в елітному дивізіоні, маючи за плечима лише виступи у Першій лізі.

Значить зайдемо через Вищу лігу правильно, як того потребує регламент, вже у наступному сезоні. Вірю, шо він відбудеться, тому що ми переможемо і все буде Україна!

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7225

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.