Капітан збірної Польщі: “Я мав пропозицію від команди НБА, але швидко зрозумів, що це не моє”

Капітан збірної Польщі: “Я мав пропозицію від команди НБА, але швидко зрозумів, що це не моє” 1 - basket.com.ua

Лідер збірної Польщі Матеуш Понітка розповів, що декілька років тому мав пропозицію від команди з НБА, але перебуваючи в США, зрозумів, що не хоче грати в найсильнішій лізі світу.

Я міг би грати в НБА. У мене на столі лежав контракт. Я хотів його підписати, але з різних причин цього не сталося. Немає сенсу більше повертатися до цього.

Чи була це пропозиція від “Денвера” влітку 2016 року після моєї вдалої гри в Євролізі? Дивіться, мої мрії про НБА закінчилися досить швидко. Я вважаю, що не зовсім вписуюсь у цей стиль – у спортивному та життєвому плані. Я зрозумів це дуже швидко, коли був у США на тестах, тренуваннях і Літній лізі. 

Люблю європейський баскетбол, тактику. Фізично я не думаю, що я міг би там домінувати. З точки зору спортивних навичок, звичайно, були б набагато кращі гравці за мене, проте, я думаю, що я впорався б із задачами, які мені б ставилися.

Скажу більше: НБА – це більше підходить для Александра Балцеровскі (польський центровий, який місяць тому змінив “Гран-Канарію” на “Панатінаїкос” – прим.), ніж для мене. Чудово почуваюся і в Європі, і в Євролізі. Я знаю багатьох гравців, які мали можливість поїхати в США і свідомо від неї відмовилися. Я їх цілком розумію”, – сказав Матеуш Понітка.

В сезоні 2015/2016 тоді ще 22-річний поляк виступав за “Зєльону Гору”. У Євролізі він набирав 12,0 очка і робив 7,9 підбирання. З рейтингом ефективності “+17,9” форвард входив до списку найкращих гравців змагань.

Також Понітка зізнався, яка у нього залишилася баскетбольна мрія.

Чи є в мене мрії? Звичайно. Нещодавно я зробив ще один крок до цих мрій. Я маю на увазі виграний турнір у Глівіце, який наблизив нас до Олімпійських ігор у Парижі. Мрія зіграти на Олімпіаді міцно сидить у мені.

Я зізнаюся, що я людина, яка завжди хоче перемагати. Будь то Адріатична ліга, Євроліга чи Єврокубок. Вірю, що одна з цих мрій нарешті здійсниться“, – сказав зірка польського баскетболу виданню sportowefakty.

0

Автор публікації

Офлайн 28 хв.

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7452

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.