Джанмарко Поццекко: “Зробимо все можливе, щоб перемогти Україну”

Джанмарко Поццекко: "Зробимо все можливе, щоб перемогти Україну" 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірної Італії Джанмарко Поццекко поділився очікуваннями від гри зі збірною України в рамках кваліфікації на ЧС-2024. Гра пройде в Ліворно. Останній раз збірна Італії грала в цьому місті в 1996 році.

В 1993 році я грав тут (за “Лібертас Ліворно” – прим.), я був ще молодим і намагався себе зарекомендувати. Я провів чудовий сезон, адже мене чудово прийняли. Саме через це Ліворно залишилось у мене назавжди в серці. Пройшло 30 років, але для мене це був найважливіший етап у моїй кар’єрі.

У мене прекрасні спогади. Тут я мав три фундаментальні постаті: Дадо Ломбарді, якого тут більше немає, Стефано Аттруйя та Майкл Рей Річардсон. Баскетболіст живе надзвичайно красивим, але й складним життям, особливо коли так багато очікувань. Після 30 років я кажу спасибі Ліворно за допомогу у здійсненні моєї мрії.

Завтра буде приємно знову обійняти стільки фанатів, які будуть хвилюватись, адже мої хлопці теж хвилюються. 

Ми вже вийшли на ЧС, але ми не віддаватимемо перевагу Україні на шкоду Грузії, яка також бореться за вихід. Ми зробимо все можливе (для перемоги – прим.), бо це цінності спорту.

Я все такий же, як колись грав – я не змінився. У мене глибокий зв’язок із моїми гравцями. Я завжди намагаюся їх підбадьорити і дати їм відчути себе сильними“, – сказав Джанмарко Поццекко.

Для мене і для міста велика честь приймати матч збірної. За цією можливістю ми бігали роками. Нарешті наша ціль матеріалізувалася. Я не маю сумнівів, що “Форум Модільяні” буде переповнений. У 80-ті Ліворно був на вершині італійського баскетболу, після важкого періоду ми готові повернутися до важливої ролі. Це підтверджує те, що на арені буде аншлаг“, – сказав Лука Сальветті, мер міста.

0

Автор публікації

104
Коментарі: 38Публікації: 7456

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.