Арнольдас Кульбока: “Прометей” – правильне місце для продовження кар’єри”

Арнольдас Кульбока: "Прометей" - правильне місце для продовження кар'єри" 1 - basket.com.ua

Одним з новачків «Прометея» у це міжсезоння став литовський бігмен Арнольдас Кульбока. Прес-служба «Прометея» розпитала Арнольдаса, що він знає про першого суперника команди  – литовський БК «Гаргждай» (контрольний матч відбудеться 31 серпня) та що він думає про шанси збірної Литви на чемпіонаті світу.

– Арнольдас, розкажи, будь ласка, чи довго ти вагався, отримавши пропозицію продовжити кар’єру в нашому клубі? Переговори були тривалими чи все вийшло швидко?

– «Прометей» – хороший клуб високого рівня, один з реальних претендентів на перемогу у Єврокубку. І це правильне місце для продовження кар’єри. Я поговорив з тренером Роненом Гінзбургом. Я вірю, що зможу допомогти цій команді. Тож підписання контракту з «Прометеєм» – це було легке рішення для мене.

– У «Прометеї» працюють тренери з Литви – Мантас Шерніус і Мантас Вальчюкайтіс. Чи був ти з ними знайомий до переходу в нашу команду?

– Ми не були знайомі особисто, але я чув про них. Я стежу за баскетболом протягом усього свого життя, тож звісно, знав їх. Але ми ніколи раніше не спілкувалися.

– На дворі останні дні літа. Як ти його провів, як відпочив?

– Після завершення сезону я насолоджувався вільним часом з сім’єю – дружиною та сином. Потім почав працювати, тренувався протягом декількох тижнів у Іспанії, вдома займався з персональним тренером. Літо завжди минає дуже швидко.

– Поділися, будь ласка, враженнями після першого тижня тренувань з «Прометеєм»? Чим ви займалися на тренуваннях у ці дні?

– Це лише початок підготовки. Важко розповісти щось цікаве, адже поки що це самий початок, звичайна фізична робота.

– Минулого сезону ти грав проти «Прометея» у чвертьфіналі Єврокубка у складі грецького «Промiтеаса». Отже, трошечки знаєш нашу команду. Що можеш відзначити?

– Я знаю, що «Прометей» – хороша організація. Не мали жодних проблем тут минулого сезону. «Прометей» сильно змінився у це міжсезоння, додалося чимало нових легіонерів, тож нині це зовсім інша команда порівняно з минулорічною. Я гадаю, «Прометей» буде ще сильнішим, ніж попереднього сезону.

– Давай трохи познайомимо з тобою наших фанатів. На яку роль ти очікуєш у «Прометеї»? Чи обговорювали це з тренером?

– Я тут для того, щоб допомагати команді саме таким чином, яким скаже тренер. Гадаю, дам команді те саме, що й своїм попереднім клубам. Наш тренер Ронен Гінзбург добре знає, як використовувати мене якомога корисніше для команди.

– 31 серпня «Прометей» гратиме перший контрольний матч. Що ти знаєш про нашого суперника – команду «Гаргждай»?

– Дещо знаю, звісно, бо я ж з Литви. Однак не надто обізнаний, хто гратиме там цього сезону. Минулого сезону «Гаргждай» не був надто успішним (11 місце в LKL, 6 перемог, 27 поразок, – прим. авт.). Втім, побачимо – інший сезон, інша команда, ніколи не знаєш, чим суперник може здивувати на самому старті підготовки.

– Я не питатиму, чи ти дивишся чемпіонат світу з баскетболу, який відбувається нині, і не питатиму, за кого вболіваєш, це очевидно. Запитаю, що скажеш про збірну Литви та її шанси на першості планети?

– Ти знаєш, це чемпіонат світу, все може вирішитися в одній єдиній грі або максимум у двох. Будь-хто може програти будь-кому. Утім, Литва добре стартувала, без поразок пройшла перший груповий етап. Я сподіваюся, вони пройдуть якомога далі, і хто знає, можливо, навіть здобудуть медалі.

– А які твої цілі на наступний сезон з «Прометеєм»?

– Мої цілі – виграти якомога більше матчів, удосконалюватися як гравець, як партнер по команді, і ясна річ, я завжди хочу перемогти, здобути титул.

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7227

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.