Максим Шульга: Поразка від чехів лише мотивувала перед матчем із Литвою

Максим Шульга: Поразка від чехів лише мотивувала перед матчем із Литвою 1 - basket.com.ua

Молодіжна збірна України здобула першу перемогу на чемпіонаті Європи U-20, обігравши потужну команду Литви. В першій грі наші хлопці зазнали поразки в овертаймі від чехів. Про стартові зустрічі на європейській першості в коментарі офіційному сайті ФБУ розповів капітан команди Максим Шульга.

«В першому матчі з чехами ми провалювалися протягом усього матчу в захисті, вони забили багато очок у швидкому нападі. Тож вийшло так, що ми постійно наздоганяли їх, замість того, щоб зробити відрив і диктувати свою гру. Наприкінці гри деякі хлопці вже втомилися і ми не допрацьовували в захисті.

До матчу з Литвою ми підійшли з іншою ментальністю і нам не треба було постійно наздоганяти. Налаштування було таким, щоб незалежно від будь-чого думати про кожен наступний епізод у нападі та захисті. У матчі з чехами ми розуміли, що у нас було все, щоб здобути перемогу, тож це нас лише мотивувало перед грою з Литвою.

Перед цією грою тренери казали, що ми маємо вірити один в одного, приймати правільні рішення, давати пас вільному гравцеві, не зациклюватися на собі та грати в командний баскетбол.

Чи є у мене проблеми з адаптацією до європейського баскетболу? Ні. Єдине що — це менше часу на атаку. Через те, що дається не 30 секунд на володіння (як в NCAA – ред), а 24, треба швидше приймати рішення в нападі. До цього мені треба було пристосуватися.

В команді у нас склалася гарна хімія. Головне — не думати про себе, а думати про партнера. Команда це завжди найголовніше і якщо притримуватись цих принципів, відбуватимуться хороші речі».

У двох стартових матчах турніру Шульга набирав 21.5 очка, робив 8.0 підбирання та 4.0 передачі (РЕ 20.5) за 37.7 хвилини на майданчику.

0

Автор публікації

Офлайн 1 тиждень

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.