Прометей: коли відсутність результату йде не на користь українцям

Прометей: коли відсутність результату йде не на користь українцям 1 - basket.com.ua

Міжнародний склад Прометея переживає не кращі свої часи – команда “спіймала” серію поразок, але навіть в переможних матчах на старті сезону не виглядала тим колективом, який минулого сезону робив одну сенсацію за іншою.

Проблеми визнають у клубі – Володимир Дубінський анонсував болючі зміни і зважаючи на останній матч вони може й будуть, але українцям все одно, судячи з усього, грати не багато.

Головний тренер команди Ронен Гінзбург менш категоричний – він говорить про недостатню самовіддачу баскетболістів, невдалу гру в захисті, не називаючи конкретних винуватців. Але при цьому складається враження, що відсутність результату йде не на користь українцям.

Загалом в Прометеї цього сезону семеро українців, кожен з яких або є гравцем збірної України, або знаходиться в найближчому резерві. І в останніх матчах вони почали дуже мало грати. Виходить замкнене коло – Гінзбург заради результату більше сподівається на легіонерів, даючи менше ігрового часу українцям – результату все одно нема – українці грають ще менше.

Мабуть, єдиний, кого це стосується в меншій мірі –  Олександр Липовий. Він зіграв в чотирьох матчах Єврокубку з п’яти, в середньому граючи 18 хвилин. За цей час він набирає 4.3 очка, робить 1.8 підбирання, 0.8 передач. В латвійсько-естонській лізі у нього 7 матчів, 23.0 хвилин, 8.0 очка , 5.6 підбирань та 2.1 передачі.

В останній грі Єврокубку проти Вулвз Липовий отримав 10 хвилин ігрового часу, набравши 3 очки і віддавши 1 передачу. В передостанній грі латвійсько-естонської ліги (ЛЕБЛ) Липовий зіграв 26 хвилин, набравши 3 очки, зробивши 7 підбирань, 2 передачі. Вчора проти Рігас Зеллі за 24 хвилини Липовий набрав 6 очок, зробив 4 підбирання, 3 передачі, 1 перехоплення.

Прометей: коли відсутність результату йде не на користь українцям 3 - basket.com.ua

Щось незрозуміле відбувається навколо Іссуфа Санона. Офіційно у нього була травма, але той же Олександр Прошута стверджував, що період Санона в клубі збіг через не баскетбольні причини. Втім, в останніх матчах Санон повернувся на майданчик, хоча багато і не грає. В Єврокубку у Санона 3 матчі, 18.3 хвилини, 7.7 очок, 1.7 підбирань та 1.7 передачі. В Латвійсько-естонській лізі він зіграв також лише три матчі – у нього там 14.0 хвилин, 7.0 очок, 3.0 підбирання та 3.0 передачі.

В останньому матчі Єврокубку Санон зіграв 20 хвилин, набравши 5 очок, зробивши 3 підбирання та 1 передачу. А ось проти Огре Санон отримав лише 8 хвилин, за які набрав 2 очки, зробив 1 підбирання, 1 передачу. Проти Ригіс Зеллі за 19 хвилин Іссуф набрав 3 очки, зробив 1 підбирання, 4 передачі, 3 перехоплення, 1 блок-шот. У випадку Санона він може і має хвилини, але кидків йому майже не довіряють і сам він не так працює на атаку, як ми звикли.

А ось інша п’ятірка гравців мають серйозні проблеми з ігровим часом.

Більш-менш стабільно грав Іван Ткаченко – в Єврокубку він зіграв у всіх п’яти матчах, маючи 13.2 хвилини часу, 4.2 очка, 1.4 підбирання та 0.2 передачі. В ЛЕБЛ в семи матчах у нього 16.7 хвилин, 5.0 очка, 2.1 підбирання та 1.1 передачі.

В останній грі Єврокубку Ткаченко отримав всього лиш 4 хвилини, за які віддав 1 передачу. Проти Огре Ткаченко зіграв лише 3 хвилини, також відзначившись лише передачею, правда вчора Ткаченко отримав 15 хвилин, за які набрав 5 очок, зробив 4 підбирання, 1 передачу та 1 блок-шот.

Найбільший регрес в порівнянні з минулим сезоном у Іллі Сидорова. Він зіграв у всіх п’яти матчах Єврокубку, де має в середньому 11.0 хвилин, 1.4 передачі, 1.4 перехоплення. В ЛЕБЛ у нього 18.6 хвилин в середньому, 7.4 очок, 2.3 підбирання та 4.0 передач.

Проти Вулвз Сидоров зіграв лише 4 хвилини, набравши 3 очки та зробивши 1 передачу. З Огре у Сидорова 15 хвилин, 5 очок і одна передача. Проти Ригас Зеллі за 25 хвилин Сидоров набрав 4 очки, зробив 2 підбирання, 6 передач.

Прометей: коли відсутність результату йде не на користь українцям 5 - basket.com.ua

В’ячеслав Бобров в латвійсько-естонській лізі зіграв у всіх семи іграх, граючи в середньому 11.9 хвилин, набираючи 6.9 очок, 2.1 підбирання, 0.3 передачі. А ось в Євролізі він виходив на майданчик в трьох іграх всього на 4.7 хвилин в середньому, набираючи 1.3 очка, 0.7 підбирань та 0.7 передач. Проти Вулвз Бобров не грав, а проти Огре отримав тільки 2 хвилини, нічим не відзначившись. Вчора Бобров отримав 12 хвилин, за які набрав 6 очок, зробив 3 підбирання, 1 передачу

В’ячеслав Петров в Єврокубку зіграв також в трьох матчах, маючи 5.0 хвилин, набираючи 2.7 очок і ті ж самі 0.7 підбирань та 0.7 передач, що і Бобров. В ЛЕБЛ у Петрова 11.0 хвилин, 6.0 очок, 4.5 підбирань та 0.5 передач. У Єврокубку в останній грі Петров зіграв лише 5 хвилин, зібравши 1 підбирання, проти Огре в ЛЕБЛ він отримав 13 хвилин, набравши 7 очок та зробивши 5 підбирань і 1 передачу, а вчора на матч проти Рігас Зеллі навіть не потрапив до заявки.

Найменше часу отримує Андрій Войналович. У нього п’ять матчів в ЛЕБЛ – 7.8 хвилин, 1.2 очка, 0.6 підбирань та 0.4 передач. В Єврокубку Войналович вийшов всього на 1 хвилину в одному матчі, не відзначившись результативними діями. В останніх іграх Войналович не грає і по чуткам його і Петрова вже не бачать в команді.

Вся ця статистика українських гравців лякає з огляду саме на їх кількість і роль в збірній України. Прометей виходить на кожну гру з українським стягом на плечах, але останні тенденції демонструють,  що клуб все менше довіряє гравцям збірної, що може негативно сказатись у лютому, коли наша збірна стартує у відборі на Євробаскет-2025.

Прометей: коли відсутність результату йде не на користь українцям 7 - basket.com.ua

І на сьогоднішній день дуже правильним виявилось рішення Олександра Ковляра влітку відмовитись від пропозиції Прометей і залишитись в Калеві, де йому довіряють і дають ігровий час, дають розвиватись. В результаті з’являються чутки про конкретну зацікавленість ним в Іспанії.

0

Автор публікації

Офлайн 3 місяці

Ivan

7
Коментарі: 49Публікації: 8

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.