Американські експерти оцінили шанси Михайлюка отримати місце в заявці “Бостону” на сезон НБА

Американські експерти оцінили шанси Михайлюка отримати місце в заявці "Бостону" на сезон НБА 1 - basket.com.ua

Оглядачі сайту Masslive вважають, що атакувальний захисник “Бостон Селтікс” Святослав Михайлюк має непогані шанси потрапити в заявку на сезон після вдалого виступу у передсезонному матчі НБА з “Нью-Йорк Нікс” та на фоні провалу одного з його конкурентів за місце в ротації Сема Хаузера.

“Селтікс” розпочали тренувальний табір минулого тижня з великою невизначеністю та гнучкістю щодо складу рольовиків. Лише 10 гравців мають повністю гарантовані контракти, тому є велика конкуренція не лише за місце в ротації, але й за те, щоб просто залишитися в заявці на сезон. Президент клубу Бред Стівенс намагається створити повноцінного претендента на титул після обміну Дрю Холідея та Крістапса Порзінгіса.

Одним із пізніх підписань “Селтікс” став Святослав Михайлюк – атакувальний захисник, який має лише 200 000 доларів гарантованого контракту.  Він провів видатну другу половину минулого сезону в складі “Шарлотт Хорнетс”, перш ніж отримати шанс заробити місце в заявці “Бостону”.

Михайлюк і кілька інших кандидатів на потрапляння в ростер пропустили перший передсезонний матч “Селтікс”. В другому вони отримали хвилини, в той час як деякі постійні гравці ротації відпочивали. 26-річний Михайлюк максимально використав цю можливість разом із Делано Бентоном (20 очок) у матчі з “Нью-Йорк Нікс” (107:114).

Михайлюк набрав 15 очок (5/9 з гри, 3/7 триочкових) за 25 хвилин при виході з лави запасних. Він продемонстрував хорошу гру на периметрі та надійну в розіграші – саме ці навички привернули увагу “Селтікс” цього міжсезоння. Захист залишається слабким місцем (4 фоли за матч), але габарити і кидок Михайлюка на периметрі повинні бути привабливими для “Бостону”, оскільки в команді шукають шутера для підтримки зірок з лави запасних.

Залишилося три передсезонні гри. У Михайлюка попереду довгий шлях, щоб закріпити за собою місце в ростері чи добитися місця в ротації. Однак перший матч цілком може бути переконливим аргументом, якщо Сем Хаузер (2 із 15 точності триочкових в передсезонці) продовжуватиме провально кидати. В “Бостоні” є пара важких форвардів (Ошей Бріссетт, Ламар Стівенс), які можуть бути якісними резервістами, але жоден із цих гравців не є надійним шутером. Те саме стосується Делано Бентона. Михайлюк може стати тим хлопцем, який допоможе підсилити шутерський потенціал команди, якщо виникають травми у гравців периметра та/або Хаузер не зможе налагодити точність.

“Селтікс” цілком можуть залишитися з 15 гравцями у своєму складі після передсезонної підготовки, але всім претендентам потрібно заробити своє місце, оскільки команда зважуватиме нові варіанти обміну та відрахування у найближчі тижні. Михайлюк допоміг собі на цьому фронті в матчі з “Нікс” на “Медісон Сквер Гарден”, – зазначається в матеріалі.

0

Автор публікації

Офлайн 8 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1934

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.