Олексій Лень: “Це була найважча зима для українського народу з часів Другої світової. Думаю про це кожного дня”

Олексій Лень: “Це була найважча зима для українського народу з часів Другої світової. Думаю про це кожного дня” 1 - basket.com.ua

Український центровий “Сакраменто” Олексій Лень в інтерв’ю американському виданюю The Sacramento Bee розповів про те, з чим доводиться стикатись його співвітчизниками під час повномасштабного вторгнення російських окупантів. 

“Це була, можливо, найважча зима для українського народу з часів Другої світової війни. Було важко тримати зв’язок з людьми, щоб переконатися, що з ними все в порядку. Але, вочевидь, я думав про це кожного дня. 

Це божевілля. В Україні не було електроенергії — її то вимикали, то вмикали по чотири години. Іноді люди залишалися без світла по 35 годин поспіль. При тому що на вулиці -20 і люди просто замерзали. Було неможливо навіть зарядити телефони. Це маленькі речі, до яких всі звикли у нормальному житті, але коли я спілкуюся зі своїми людьми з України, дуже сумно чути їхні історії”.

Олексій Лень розповів із зустріч із українськими дітьми в Денвері після виїзного матчу проти “Наггетс”:

“Я дуже нервував перед тим як підійти до них. Що я можу сказати дітям, які втратили батьків? Але діти дуже добре трималися. Мене дивує те, наскільки вони сильні та витривалі”.

Український центровий поділився думками щодо своєї ролі в команді, яка вперше з 2006 року вийшла в плейоф НБА:

“Я вдячний за можливість бути тут. Я продовжував працювати протягом сезону, стежив за тим, щоб моє тіло було в порядку, тренувався, слідкував за здоров’ям і так далі. Мені знадобилося декілька матчів, щоб відчути ігровий ритм, адже коли довго не граєш, гра стає дуже швидкою, але в процесі я підходплюю її швидкості”.

5

Автор публікації

Офлайн 4 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Одна думка про “Олексій Лень: “Це була найважча зима для українського народу з часів Другої світової. Думаю про це кожного дня”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.