ФІБА виключила всі збірні Росії та Білорусії зі своїх змагань

ФІБА виключила всі збірні Росії та Білорусії зі своїх змагань 1 - basket.com.ua

ФІБА повідомила, що участь збірних Росії та Білорусі в міжнародних змаганнях під егідою ФІБА припинена.

В опублікованому пресрелізі повідомляється: “На підставі рішення, прийнятого 1 березня 2022 року та підтвердженого Центральною радою 25 березня 2022 року, про заборону російським командам і офіційним особам брати участь у змаганнях ФІБА з баскетболу та баскетболу 3х3, виконавчий директор ФІБА підтвердив наступні рішення щодо Російської федерації баскетболу (RBF) та Білоруської федерації баскетболу (BBF) щодо баскетбольних змагань ФІБА, які відбудуться протягом найближчих місяців.

Виконавчий комітет ФІБА ухвалив наступне:

  • Офіційні баскетбольні змагання ФІБА не проводитимуться в Росії чи Білорусі до подальшого повідомлення.
  • Збірні команди Россії та Білорусі повинні бути вилучені з таких змагань Національних команд ФІБА:

– Відбіркові матчі Чемпіонату світу з баскетболу ФІБА-​​2023

Росія виключена з групи H, а Білорусь виключена з групи B європейської кваліфікації Чемпіонату світу з баскетболу 2023 року, без призначених замін. Усі результати обох команд анулюються, і, отже, інші команди Групи виходять у другий раунд кваліфікації з 4 зіграними іграми.

Для рівномірного розподілу команд у групах L і I (H і G; A і B), ігри першого раунду проти команд груп G і групи A, які займуть останнє місце, не будуть враховані на другому етапі.

– Чемпіонат світу з баскетболу серед жінок U17 2022

Росія виключена з Чемпіонату світу FIBA ​​U17 з баскетболу серед жінок 2022 року, який відбудеться в Угорщині з 9 по 17 липня. Її замінить Сербія.

– Жіночий чемпіонат світу з баскетболу ФІБА 2022 року

Росія виключена з Чемпіонату світу з баскетболу серед жінок 2022 року, який відбудеться в Австралії з 22 вересня по 1 жовтня. Її замінить Пуерто-Ріко.

  • Команди з Росії та Білорусі повинні бути виключені з наступних національних командних змагань FIBA ​​3х3:

Чемпіонат світу з баскетболу 3х3 2022

Росія виключається з Чемпіонату світу FIBA ​​3х3. До участі будуть запрошені команди, які зайняли наступні місця: Ізраїль у жінок та Словенія у чоловіків.

Ліга націй ФІБА 3х3 U23 2022

Росія виключається з Ліги націй ФІБА 3х3 U23. Замінних команд не буде.

Кубок Європи FIBA ​​3х3 (відбіркові змагання) 2022

Білорусь вилучається з кваліфікації Кубка Європи FIBA ​​3х3 2022. Замінних команд не буде.

Росія вилучається з Кубка Європи FIBA ​​3х3 2022. Команди, які її замінять, будуть визначені в кваліфікації в рамках відбіркового турніру Кубка Європи FIBA ​​3х3 2022.

Відбірковий турнір Кубка Європи FIBA ​​3×3 U17 2022

Білорусь виключається з кваліфікації Кубка Європи FIBA ​​3х3 U17 2022. Замінних команд не буде.

Чемпіонат світу FIBA ​​3х3 U18 2022

Білорусь виключається з Чемпіонату світу FIBA ​​3×3 U18 2022. До участі будуть запрошені наступні за рейтингом команди, Бельгія у жінок і Литва у чоловіків.

  • Командам, які представляють російські або білоруські клуби або міста, а також російським і білоруським гравцям, заборонено реєструватися, а кваліфікаційні змагання не проводитимуться в Росії чи Білорусі до таких змагань FIBA ​​3х3 Pro Circuit:

FIBA 3х3 World Tour
FIBA ​​3х3 Challengers
FIBA ​​3х3 Womens Series

Рада Європейської зони ФІБА та Рада баскетбольної Ліги чемпіонів були поінформовані про відповідні рішення щодо відповідних національних та клубних змагань, про які буде повідомлено найближчими днями. ФІБА продовжить уважно стежити за ситуацією та приймати подальші рішення за потреби”.

0

Автор публікації

Офлайн 8 години

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7215

4 думки про “ФІБА виключила всі збірні Росії та Білорусії зі своїх змагань

  1. Владимир Житомирский сказав:

    Для забывчивых напомню, что вопреки войне, развязанной рашистами в 2014 году на Лугандонии и Донбасии, в также аннексии Крыма, женская и мужская сборныя Украины сыграли товарищеские мачи с коМандами пидорашки. Если не ошибаюсь, то женщины – 3 (три) раза, а мужчины – 2 (два). Мужчины свой товарняк, так вообще в Грузии, на товарищеском (мать их в одно место!) турнире аккурат ровно через 8 лет после аннексии части Грузии во время войны, развязанной там 08,08, 2008 года:
    12 августа 2016: Украина – Россия: 67:82 (13:23, 19:18, 21:25, 14:17)
    Украина: Бобров (14), Кравцов (13+6 подборов), Рябчук (11), Мишула (9), Корниенко (7+6 подборов), Фесенко (5+5 подборов), Лукашов (4+5 подборов), Конев (4)
    Россия: Швед (18), Фридзон (14), Карасев (11), Воронцевич (10), Зубков (10), Хвостов (6+6 передач), Мозгов (6), Быков (4), Антонов (2), Ивлев (1)

    Понимали ли степень зрады в карманном ФБУ? Конечно! Главный тренер Мурзин в своём интервью, опубликованном на официальном сайте ФБУ, говорил следующее (далее выдержки на языке оригинала – то есть НА РІДНІЙ МОВІ):

    Питання: Якщо у передстартових турнірах ви маєте право вирішувати локальні завдання, не звертаючи уваги на результат, то з одним з суперників у Грузії команді треба грати на перемогу будь-що.
    Мурзін: Ми з кожним суперником граємо на перемогу. Безумовно, росіяни – це принциповий суперник. Гадаю, на них нікого з наших хлопців не доведеться додатково налаштовувати. Буде боротьба, тут питань бути не може. Хоча це товариський турнір, але є питання, що стоять вище за товариський статус матчів.

    Так что обгадили вы украинский баскетбол по самые балаболы, господин Бродский и его команда!

    0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.