Федерація баскетболу України визначила систему проведення чемпіонату у Вищій лізі

Федерація баскетболу України визначила систему проведення чемпіонату у Вищій лізі 1 - basket.com.ua

Змагання у чоловічій Вищій лізі у сезоні 2022/23 пройдуть у три етапи.

На першому етапі Федерація баскетболу України за територіальним розташуванням та спортивним принципом поділила команди  на три групи по 5-6 команд. Всі команди зіграють в своїх групах три кола за коловою системою у форматі “баблів”

Група 1
– Хмельницький (Хмельницький)
– Житомир (Житомир)
– Вінницькі Зубри (Вінниця)
– Інваспорт-СДЮСШОР-5 (Дніпро)
– Селф-Мейд (Київ)

Група 2
– Рівне-ОШВСМ (Рівне)
– ЧЕ-Баскет-ЧОДЮСШ (Чернівці)
– Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ (Ужгород)
– Львівська Політехніка (Львів)
– Калуш-ПНУ (Калуш)
– Самбір (Самбір)

Група 3
– Збірна Сумської області- БК СумДу (Суми)
– Політехнік (Харків)
– Чернігів-ШВСМ (Чернігів)
– Ніко-Баскет (Миколаїв)
– Кривбас (Кривий Ріг)
– Збірна Полтавської області – БК Полтава-Баскет (Полтава)

На другому етапі дві кращі команди Групи 1 та по три кращі команди Групи 2 та Групи 3 сформують вісімку команд, що розіграють підсумкові 1-8 місця. Спочатку вони сформують дві групи по чотири команди і вони зіграють у два кола у форматі баблів без врахування очок, зароблених на першому етапі.

Команди, що посядуть 3-5 місця в Групі 1, та команди, що посядуть 4-6 місця в Групі 2 та Групі 3, сформують одну групу на 9 команд та розіграють між собою за підсумкові 9-17 місця без урахування очок 1-го етапу в одне коло за коловою системою (у форматі бабл в трійках).

На третьому етапі по дві кращі команди з квартетів другого етапу (за 1-8 місця) сформують фінальну групі, яка у два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл розіграє 1-4 підсумкові місця.

Команди, що посядуть в своїх групах другого етапу (за 1-8 місця) 3 та 4 місця, зіграють між собою два кола з урахуванням очок другого етапу в іграх між собою у форматі бабл за 5-8 підсумкові місця.

Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату, а змагання пройдуть в умовах “баблів” та без глядачів.

Старт чемпіонату у чоловічій Вищій лізі заплановано на 28 жовтня.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7225

2 думки про “Федерація баскетболу України визначила систему проведення чемпіонату у Вищій лізі

  1. Valentina Minina сказав:

    Математика свідчить, що вірогідність виходу на 2 етап (бороььба за медалі) в Групі 1 та Групах 2 , так само, як і в групі 3 – нерівноцінні.
    В Групі 1, коли виходять тільки 2 команди з 5, вірогідність дорівнює лише 40%. А в Групі 2 та Групі 3, при виході 3 команд з 6, вірогідність складає 50%. Тобто, у відносних показниках, вихід з Групи 1 на 25% (50/40= 1,25) важче.
    Браво, ФБУ! Ви створили нерівноуінні умови!!!

    -1

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.