Денис Лукашов: “У Михайлюка була чітка роль — від нього потребувалися атаки”

Денис Лукашов: "У Михайлюка була чітка роль — від нього потребувалися атаки" 1 - basket.com.ua

Розігруючий збірної України Денис Лукашов в інтерв’ю офіційному сайту ФБУ поділився своїми думками щодо виступу гравця НБА Святослава Михайлюка у липневих матчах відбору на ЧС-2023.

Ти грав у багатьох збірних, у різних тренерів, на різних турнірах. Які у тебе враження від командної хімії всередині цього колективу?

– Ми провели вдалий місяць. Починалося все дуже плавно без форсування, у нас було багато часу подивитися різні варіанти взаємодій. Іноді вони були не зовсім зрозумілі гравцям, але тренер знає, що він робить. Атмосфера була класною, підготовка проходила позитивно і чомусь особисто в мене була впевненість, що ми точно зможемо виконати завдання-мінімум, а може навіть і більше. Були чудові умови для підготовки в Італії, в Ризі взагалі все було шикарно. Так, зрозуміло, що головою ми з Україною, вдома, але ми старалися фокусуватися на нашій роботі, на тому, що ми можемо зробити на майданчику.

Свят Михайлюк перед офіційними матчами провів із командою лише декілька тренувань. Чи реально було за такий час знайти свою гру?

– Стосовно рівня його гри нема чого обговорювати — Свят гравець НБА і вже все всім довів. Ми добре знаємо його рівень, але інша справа, що він насправді мало з нами тренувався на відміну від інших гравців, які були разом три тижні. Так, він не влучив свої кидки з Іспанією, але тренер брав його на чітку роль в команді і від нього потребувалися ці атаки. Десь не влучив, десь завівся, але тут виключно питання того, що часу на тренування з командою у Свята було катастрофічно мало. Але він приїхав, допоміг і ми маємо подякувати йому, що в важкий час він не відмовив та допоміг. Він мав велике бажання грати за збірну, з Грузією зіграв непогано, влучив у Північній Македонії. Не влучив в матчі з іспанцями, але в баскетболі таке буває. Ми команда і всі результати — і перемоги, і поразки — ми маємо проходити разом. Він брав на себе відповідальність, як лідер цієї команди. Перед наступним вікном у нас буде більше часу на підготовку і він покаже свій високий рівень.

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.