Денис Лукашов: “Багато що залежить від настрою та бажання, адже в збірній люди грають не за гроші, а за честь”

Денис Лукашов: "Багато що залежить від настрою та бажання, адже в збірній люди грають не за гроші, а за честь" 1 - basket.com.ua

Розігруючий збірної України Денис Лукашов оцінив внесок у гру молодших партнерів по національні команді під час липневих матчів відбору на ЧС-2023.

У команди були чудові ігрові відрізки, але й були моменти, коли дозволяли суперникам контролювати гру. Як вважаєш, чому не вистачало стабільності на всій ігровій дистанції?

– Нам треба бути більш сфокусованими і не поспішати з прийняттям рішень. У нас багато молодих гравців, які хочуть швидше вирішити долю матчу, але іноді треба призупинитися, зіграти спокійніше та сфокусованіше, не форсуючи атаки. На жаль, такі моменти у нас були і якщо брати останню гру проти Іспанії, то наприкінці гри у нас був доволі сумбурний баскетбол в нападі. Були непідготовлені атаки, через які нам не вдалося втримати переможну різницю.

В команді є молоді гравці, які вже регулярно отримують великий ігровий час. Що вони привнесли до гри збірної?

– По-перше, я б хотів сказати, що це вже не дуже молоді гравці і вони отримували достатньо багато ігрового часу в Суперлізі — не менше, ніж умовні ветерани. Тож такого поділу гравців не має бути. Але енергія, яка йде від Санона, Ткаченка, Сидорова, вона необхідна. Особливо хотілося б виділити Івана, який виконав величезний обсяг роботи в захисті. У нас був специфічний захист у цьому ігровому вікні — ми грали зміну (після пік-н-ролу – ред.), і після цих змін у нас не було дефіциту зросту під кільцем. Зокрема з цим завданням він добре впорався.

В цьому ігровому вікні ми грали без декількох ключових гравців. Як вважаєш, чи вдалося компенсувати їх відсутність?

– Я вважаю, що незмінних гравців немає і все залежить від згуртованості, бажанна та енергії. Так, не було Близнюка та Липового, але були Ткаченко та Крутоус, які дуже вдало використали свій ігровий час. Не було Геруна, але був Скапінцев, який старався працювати продуктивно. Багато що залежить від настрою та від бажання, адже в збірній люди грають не за гроші, а за честь.

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.