Бродський зустрінеться в Києві з президентом федерації баскетболу Латвії

Бродський зустрінеться в Києві з президентом федерації баскетболу Латвії 1 - basket.com.ua

За інформацією basket.com.ua, днями у Києві відбудеться важлива зустріч президента федерації баскетболу Латвії Раймондса Вейоніса та президента ФБУ Михайла Бродського.

Головними темами зустрічі, яку ініціювали обидва очільники федерацій, має стати боротьба з російськими та білоруськими представниками в органах правління FIBA. На сьогодні північноєвропейські федерації, країни Балтії та Польща працюють над глобальним планом протидії представникам країн агресорів всередині міжнародної баскетбольної організації. Федерація Латвії у цій коаліції відіграє одну з ключових ролей. Спільні плани будуть відпрацьовані з українською стороною.

Важливою темою розмови двох президентів може стати і участь у чемпіонаті Латвійсько-естонської ліги наступного сезону українського клубу. На сьогодні велика вірогідність того, що перший склад БК “Прометей” наступний сезон знову розпочне саме в цьому чемпіонаті. Серед гостей ФБУ буде і один з керівників ліги – Каспарс Ципрус.

Відзначимо, що Раймондс Вейоніс знакова фігура не лише у баскетболі, а й в міжнародній політиці. Нинішній керманич латвійського баскетболу був президентом Латвії (2015-2019 р.р.), а раніше обіймав пост Міністра оборони Латвії. За час його головування федерацією баскетболу Латвії чоловіча збірна цієї країни зуміла вперше в історії кваліфікуватися на чемпіонат світу-2023, вигравши свою групу відбору. Суперниками Латвії були потужні збірні Сербії, Греції та Туреччини.

0

Автор публікації

Офлайн 4 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.