Аліна Ягупова: “Раніше не бачила себе у баскетболі 3х3, але сьогодні про Україну потрібно думати всім”

Аліна Ягупова: "Раніше не бачила себе у баскетболі 3х3, але сьогодні про Україну потрібно думати всім" 1 - basket.com.ua
Багаторічний лідер жіночої збірної України та одна з кращих баскетболісток світу – Аліна Ягупова, попри міжнародні контракти, літо традиційно проводить в Україні. Капітан збірної України, яка нещодавно підписала угоду з турецькою «Чукуровою», зараз знаходиться в невеличкому місті Городище, що на Черкащині. Уже у вересні Ягупова має спробувати свої сили у баскетболі 3х3 та вперше для себе зіграти за збірну України у цьому виді спорту на чемпіонаті Європи.
«Чесно скажу, раніше я не бачила себе уже цьому виді спорту, – каже Аліна. Але сьогодні так треба, сьогодні про Україну та наш прапор потрібно думати усім. Хлопці та дівчата про нас думають на передовій, а кожен з тих, хто в тилу має максимально допомагати країні, як може та вміє. Де б ми не були – це наша Батьківщина і навіть у війну ми маємо повертатися сюди і допомагати».
Цікаво, що фактично через дорогу від її будинку у Городищі Аліна знайшла баскетбольну конструкцію, одну з тих, яку кілька років тому тут встановили за програмою Федерації баскетболу України «Баскетбол у кожен двір». Аліна випробувала ігровий майданчик та конструкцію і залишилась задоволеною.
Аліна Ягупова: "Раніше не бачила себе у баскетболі 3х3, але сьогодні про Україну потрібно думати всім" 3 - basket.com.ua
«Можу лише подякувати президенту Федерації Баскетболу – Михайлу Бродському, за те, що він робить для українського баскетболу. З упевненістю скажу, що він завжди цікавиться у всіх процесах збірної особисто. Я реально здивувалась, коли у Городищі, де я зараз, через дорогу від мого будинку побачила баскетбольний щит з логотипом ФБУ. Для розуміння, це населений пункт в 13 тисяч жителів. Мені приємно констатувати той факт, що навіть у глибинках України таке зроблено для людей та насамперед дітей».

0

Автор публікації

Офлайн 42 хв.

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 759

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.