Дмитро Забірченко: “Чи можемо ми виграти чемпіонат? В нашому баскетболі все реально”

Дмитро Забірченко: "Чи можемо ми виграти чемпіонат? В нашому баскетболі все реально" 1 - basket.com.ua

Прес-конференція після матчу «Київ-Баскет» – «Дніпро»

Олександр Тарасенко, форвард «Дніпра»:

– Дуже раді, що вдалося повернутися в гру з -10 і в тяжкій кінцівці на характері забрати перемогу. Непросто відіграватися з -10, особливо на домашній арені «Київ-Баскета». Їх підтримували, вони на ходу і в хорошій формі. Думаю, що ми готові до плей-офф. По ігровим взаємодіям є ще деякий час натренувати те що потрібно. Тренери і гравці бачать, що треба робити. В нас є план, якого ми будемо притримуватися.

Володимир Коваль, головний тренер «Дніпра»:

– Дужа гарна гра. Як в плей-офф, мені здалося. Гарна атмосфера в залі. Впевнений, що вболівальникам сподобалося. Ми провалили третю чверть, програли 10 очок, робили невимушені втраті. Завдяки цьому «Київ-Баскет» пішов у відрив. Ми проявили характер, забили свої видки, які не могли забити в першій половині. Був поганий відсоток – 1/14 триочкових в першій половині. Виправилися після перерви, але маємо забивати з кращим відсотком. Треба віддати належне «Київ-Баскету». Вони добре захищалися і розбирали нас.

Ця гра мала значення в психологічному плані – з яким настроєм команда підійде до плей-офф. Думаю, Дмитро Забірченко теж це розуміє. Ми і вони грали на перемогу. В психологічному плані важливо з яким настроєм підемо в плей-офф. Програли «Черкаським Мавпам», виграли у «Старого Луцька», але рисунок гри бажав кращого. Робили не зовсім те, чого хочемо. Сьогодні показали дніпровський характер. Показали те, що можемо і хочемо робити на майданчику. Найбільш важкий суперник в плей-офф? Це ми. Ми грали з усіма командами. Лише одного разу програли. Головний суперник – це ми. Сподіваюсь, що ми його поборемо.

Нікіта Когут, форвард «Київ-Баскета»:

– Сьогодні була досить гарна гра. Наш тренер загравав багато баскетболістів. Досить непогано зіграли, навіть якщо гра не впливала на наше місце в турнірній таблиці. Шкода, що програли, але треба більше і точніше виконувати те, що говорить тренер. Ми ще будемо працювати над цим, старатися вигравати такі матчі. Сьогодні була досить непогана комунікація. Старалися грати як одне ціле і показувати результат. Не перемогли, але ротація вплинула досить непогано на гру. Перед плей-офф треба покращувати чіткість виконання того що говорить тренер.

Дмитро Забірченко, головний тренер «Київ-Баскета»:

– Сьогодні основне завдання – дати пограти всім хлопцям. Не можу сказати, що гра була тренувальна. Але розуміли, що місця в таблиці ніяк не зміняться. Розглядали матч як добрий спаринг перед плей-офф. Хлопці молодці. Моментами в захисті не допрацювали. Чотири рази дали суперникам викинути легкі м’ячі. Тарасенко забив два триочкових, Дубоненко реалізував триочковий з фолом. Прибери ці помилки і була б трохи інша гра. Треба готуватися до «Говерли» і радувати своїх вболівальників. В будь-якому випадку граєш розкутіше, коли немає тягаря за результат.

Дякую вболівальникам. Робочий день, п’ята вечора, але вони прийшли. Добра тренувальна гра. Добре, що без травм. Обидві команди підходять до плей-офф в дуже хорошому ігровому ритмі. Нав’язали битву «Дніпру». Хлопці грають в баскетбол, це вже добре. Не можемо про щось шкодувати. В нас не найгірше життя. Треба виграти кожен матч. Задача мінімум – пройти «Говерлу», а далі будемо крок за кроком ставити нові цілі. Завжди хочеться стати чемпіоном. Це, мабуть, задача-максимум. Але зараз треба виграти першу гру проти «Говерли». Чи можемо ми виграти чемпіонат? В нашому баскетболі все реально, як показує практика. Непереможних команд в чемпіонаті немає. Сьогодні була рівна гра, кожен міг забрати перемогу. Чому ні? Але для цього треба, щоб багато чого сталося. Як і всюди в спорті. Десь має посміхнутися вдача, десь на своєму професіоналізмі і якостях можеш виграти.

0

Автор публікації

Офлайн 9 години

aks701

10
Коментарі: 0Публікації: 1870

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.