Віталій Степановський: “В розширеному ростері збірної на лютий є гравці з Суперліги та є новачок”

Віталій Степановський: “В розширеному ростері збірної на лютий є гравці з Суперліги та є новачок” 1 - basket.com.ua

Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Степановський в інтерв’ю ФБУ прокоментував підготовку до першого ігрового вікна кваліфікації Євробаскета-2025.

Коли буде формуватися ростер та плануватися підготовка на перше ігрове вікно відбору на Євробаскет-2025?

– Розширений ростер ми вже склали, він вже є. Ще місяць тому ми визначились із датами: коли збиратимемось в Ризі, коли і скільки в нас буде тренувань, коли виліт в Словенію. Все це сплановано і підготовлено, тепер найважливіший момент, щоб хлопці до лютого не отримували травм, отримували ігровий час в своїх клубах та приїхали в хорошій фізичній та ігровій формі.

Чи є шанс побачити в лютому когось із хлопців, які виступають не в Європі?

– Нещодавно я спілкувався з Володимиром Геруном — буквально пару тижнів тому. Він теж проводить дуже хороший сезон в Японії. Він запевнив мене, що хоче приїхати в збірну, але подивимось, яка буде ситуація з клубом. Звичайно, нелегкий процес буде акліматизації. Але від нього я почув принципове бажання приїхати до лав збірної України та допомогти національній команді.

Чи є в ростері гравці з української Суперліги?

– Я намагаюся дивитися матчі Суперліги, слідкую за результатами, спілкуюсь з Артемом Сліпенчуком (асистент головного тренера збірної України та головний тренер Черкаських Мавп — ред.). Добре, що чемпіонат продовжується попри страшну ситуацію в нашій країні. І, так, в розширеному списку є гравці, які зараз грають в Україні.

Є шанс побачити дебютантів в лютому дебютантів збірної?

– Так, я хочу викликати до команди Олександра Кобзистого… Але зараз я хотів би сказати про те, що баскетбольна Україна втратила таку фігуру, як Віктор Кобзистий — батька Олександра. Він був хорошим гравцем, гарною людиною. Це жахливі новини. Хочу висловити співчуття рідним та близьким Віктора.

0

Автор публікації

Офлайн 11 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 750

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.