Віталій Степановський: “Перехід в “Обрадойро” – дуже важливий крок для Ковляра, у Зотова зараз найкращі роки”

Віталій Степановський: "Перехід в "Обрадойро" - дуже важливий крок для Ковляра, у Зотова зараз найкращі роки" 1 - basket.com.ua

Головний тренер чоловічої збірної України Віталій Степановський прокоментував виступ гравців національної команди в закордонних клубах.

Які ваші думки щодо переходу Олександра Ковляра в іспанський Обрадойро?

– Це дуже важливий крок вперед для нього. Я спілкувався з агентом Сашка, коли надійшла ця пропозиція від іспанців. Зрозуміло, що в Калеві він вже був лідером, але порівнювати Латвійсько-естонську лігу та іспанську Лігу АСВ було б неправильно. Тим більше, що Саша отримує хвилини в Обрадойро, і я дуже радий, що він зробив цей крок вперед.

Я написав йому, щоб він продовжував працювати і прагнув тільки йти вперед. Тепер у нас є ще один гравець національної збірної, який грає на дуже високому рівні. Потім цей досвід виступів у дуже конкурентній лізі він зможе використовувати у складі збірної України.

Те, що він грає в команді разом з Артемом Пустовим має полегшити процес адаптації до нової ліги та країни?

– Так, звичайно, Артем допоможе йому з адаптацією. Це дуже добре, що вони разом, і приємно, що два гравці, які є вихованцями школи Хіміка, грають разом в топ-лізі Європи.

За рахунок чого Віталію Зотову, який виступає під вашим керівництвом в Румунії, вдалося суттєво додати в цьому сезоні?

– У нього зараз найкращі баскетбольні роки кар’єри, якщо можна так сказати. Це гравець, який знає, як грати, розуміє мою систему. Ми були разом в Хіміку, він знає мої правила та вимоги. Тому адаптація в Крайовій пройшла для нього трохи легше.

Я радий, що він почув мої слова після приїзду в клуб: “Тепер треба проявляти себе, як легіонер, брати ініціативу на себе”. Я дав йому свободу, і він дуже впевнено грає і в нападі, і в захисті. Раніше Віталій славився тим, що міг дати хорошу енергію, дати захист, перехоплення. Тепер він розкривається трохи інакше. Я радий, що Зотов використовує час та шанс, який я йому даю з високою реалізацією. Сподіваюся, що він продовжить так само. Але є ще моменти, які він має покращувати, особливо в нападі.

Наскільки важливим є перехід у Вроцлав та зміна ролі Андрія Войналовича, який починав сезон в Прометеї?

– Звичайно, дуже важливо для збірної, щоб наші гравці отримували хвилини. Я радий, що Андрій чудово відіграв турнір у Стамбулі, але в Прометеї у нього була велика конкуренція та широка ротація, в якій він не отримав шанс проявити себе.

Але мені подобається те, що він переїхав в Польщу, грає в Єврокубку, отримує хвилини — це важливо і для нього, і для національної команди. Важливо, що в збірній не було гравців, які сидять на лавах і не отримують ігрового часу. З Андрієм я теж контактував і побажав йому продовжувати розвиватись в новому клубі.

0

Автор публікації

Офлайн 9 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 750

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.