Валерій Елькінсон: “Необхідна вертикаль усіх збірних, а танцювати потрібно від національної”

Валерій Елькінсон: “Необхідна вертикаль усіх збірних, а танцювати потрібно від національної” 1 - basket.com.ua

Член виконкому ФБУ та президент федерації баскетболу Запорізької області Валерій Елькінсон після поразки України в матчі проти Естонії (77:89) на чемпіонаті Європи U-18 в Дивізіоні В поділився своїм баченням ситуації щодо молодіжних команд.

“Скажу кілька слів, що робити. Необхідна вертикаль усіх збірних, танцювати потрібно від національної, інші гравці і тренери мають працювати під її схеми.

Першим тренером у кожній збірній має бути тренер Суперліги, причому перший, другим має бути переможець ВЮБЛ цього віку. Список гравців збірної повинні складати на фіналі ВЮБЛ 8 тренерів команд, головний тренер збірної і керівник усіх збірних. Із цих 3 списків робити один.

План підготовки і схеми гри необхідно затверджувати на тренерській раді на чолі з головним тренером збірної, тоді ми рушимо вперед. Є ще ідеї, але це першочергове”.

0

Автор публікації

Офлайн 1 день

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 757

5 думок про “Валерій Елькінсон: “Необхідна вертикаль усіх збірних, а танцювати потрібно від національної”

  1. Oleg Kuzenkov сказав:

    1. Що вважати успіх чи не вдача у виступі юнацьких збірних команд? Місце, кількість перемог, якість гри? А може скількі перспективних гравці отримує національна збірна у майбутньому.
    Порівняння U-20 та U-18 – у першій кращій виступ, якісніша гра. Але на мій погляд перспективних гравців до нац. збіної команди один, ну два гравця. U18 з грою та результатом все скромніше, але цікавих гравців більше в рази.
    2 Вважаю, що не потрібно щорічно змінювати тренерів. Навпаки,як що призначили тренера на U16, то він працювати до 3-4 роки до U20.
    3.Основним крітерієм вдалого виступу вважати підготовку якісного резерву до першої команди, це може бути одна людина, як Міхайлюк або Кравцов, то це робота якісна.
    4 Ці тренері мають бути незалежні від клубів,і входити до тренерського штабу нац. збірно.ї
    5 У кожній команди має бути окремий план роботи на кілька років наперед.
    Я розумію, що в умовах війни, вже позитив що ми маємо команди , що вони мають змогу готуватися і приймати участь у змаганнях.

    0
      • Oleg Kuzenkov сказав:

        А досвід гри на міжнародному рівні де брати? Різні команди грають по різному, Грати з ними -це досвід. Також участь у чемпіонатах це психологічна підготовка. Останне – як що не грають юнацькі збірні, то національна збірна не може грати також у офіційних турнірах ФІБА.

        0
  2. punishyomachine сказав:

    Маячня якась.
    Які можуть бути схеми, якщо немає індівідуальної майстерності?
    Схема гри будується виходячи з того, що ВМІЮТЬ гравці, з метою використати їх сильні сторони і нівелювати слабкі за рахунок командних взаємодій. Які можуть бути командні взаємодії при підготовці за 1-2 місяця?
    А оце все “затвердження і узгодження планів на гру” – це вже в СРСР в футболі було )) після кожного чемпіонату світу видавали методичні вказівки переймати гру чемпіонів.
    Вибачте, але пересування ліжок проблему не вирішить.

    0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.