Стало відомо, за яких умов Багатскіс міг залишитись в збірній України

Стало відомо, за яких умов Багатскіс міг залишитись в збірній України 1 - basket.com.ua

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський розповів про припинення співпраці з колишнім головним тренером чоловічої національної команди Айнарсом Багатскісом та назвав задачу, яка стоїть перед Віталієм Степановським. 

Напевно, найголовніша подія місяця – це призначення нового головного тренера національної збірної України. Перш за все, хочу спитати, як ви розійшлись із Айнарсом Багатскісом. Як оцінили його результати, який контакт підтримуєте із ним зараз?

– З Айнарсом у нашої федерації давні дружні стосунки, і розійшлися ми абсолютно нормально. У нього завершився строк контракту ще восени 2022 року, але ми вирішили, була домовленість така, що він допрацює ще до кінця відбіркового етапу чемпіонату світу. І було обопільне рішення, що, якби ми б потрапили на ЧС-2023, то Айнарс би залишився. Якщо ні…

Але у нас залишились хороші дружні відносини, ми постійно на зв’язку з ним і з його жінкою, яка дуже багато допомагала нам як волонтер у Латвії, коли дуже багато наших дітей-баскетболістів туди виїхало. Кращих стосунків не буває, я вважаю.

– Жодна федерація у світі не призначає тренера збірної просто для того, щоб його призначити. Коли вели перемовини із Степановським, якісь конкретні завдання перед ним ставили?

– Безумовно. Зараз це потрапляння на чемпіонат Європи 2025 року.

– Наскільки мені відомо, у Степановського є контракт на наступний сезон із румунською «Крайовою» – тобто, він принаймні рік поєднуватиме посади у клубі та збірній. Жодних проблем із цим немає?

– Ні, немає. Його кандидатура навіть мала розглядатись на позицію головного тренера румунської збірної. Але він відклав це питання до рішення нашої федерації. Пріоритетом, безумовно, була збірна України.

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.