Сергій Чебишев: “Якщо гравці мають таку соціальну позицію, то можливо вони повернуться до всіх нас у військову Україну та допоможуть розвивати баскетбол”

Сергій Чебишев: "Якщо гравці мають таку соціальну позицію, то можливо вони повернуться до всіх нас у військову Україну та допоможуть розвивати баскетбол" 1 - basket.com.ua

Президент Харківських Соколів та член Виконавчого комітету ФБУ Сергій Чебишев прокоментував останні події навколо БК «Прометей», якого днями Виконком не прийняв до Суперліги через пропуск попереднього баскетбольного сезону в Україні і запропонував зіграти у Вищому дивізіоні.

Чебишев на сьогодні керівник Східного Центру координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

“Наскільки мені відомо, – говорить Сергій Чебишев, – БК «Прометей» свою позицію щодо участі у Суперлізі наступного сезону не обговорював з жодним представником Виконкому. Якийсь діалог був з ФБУ, був лаконічний лист про бажання грати «Прометея» у Суперлізі, але питання чому саме у першому дивізіоні України, якщо ви готові грати лише молоддю та пропустили один сезон?

Читайте: Михайло Бродський: “Наполегливо рекомендую БК “Прометей” скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу”

Звісно аргументи можуть бути, але я їх банально не почув. На першому засіданні Виконкому я особисто запропонував, аби «Прометей» сказав на яких підставах команда хоче повернутися до Суперліги. Тому ми це питання відклали і чекали позиції клубу. Знову справа дійшла до голосування і особисто я не підтримав «Прометей». Так зробила і більшість членів Виконкому.

Я хотів би діалогу від клубу з членами Виконкому, бажано особистого, а то виходить, що команда десь пропала з України, починаючи з 24-го лютого, а може й ще раніше, і її представники в один дотик забажали повернутися у Суперлігу. Мене так не влаштовує.

Сьогодні не все вирішують гроші, особливо в Україні, зараз у нас важливіші цінності і на спорті це також відображається.

Це ж саме я можу сказати і про гравців збірної, які підписались під певним листом. Я, як людина, що останнім часом переважно займається військовими питаннями, хочу запитати, хлопці – ви серйозно!? Ви, перебуваючи майже півтора роки батальйоном закордоном, хочете диктувати, як розвивати баскетбол? Думаю більшість просто перегрілася у комфортних безпечних умовах.

Якщо ці гравці збірної мають таку стійку соціальну позицію, то можливо вони повернуться до усіх нас у воєнну Україну та допоможуть розвивати чемпіонат. Не потрібно геройствувати, просто візьміть та грайте тут, можливо навіть за «Прометей», але в Україні”

Нагадаємо, Прометей подав заявку на участь в Суперлізі в сезоні 2023/24, але Виконкомом ФБУ команді було запропоновано зіграти в Вищій лізі, адже минулий сезон в Україні команда пропускала. Клуб зі Слобожанського, нагадаємо, виступав у Латвійсько-естонській лізі, а також в Єврокубку, пропустивши сезон в чемпіонатах України.

Днем раніше гравці збірної України звернулись до голови ФБУ Михайла Бродського та Міністра спорту Вадима Гутцайта стосовно цієї ситуації. Президент Федерації баскетболу написав листа у відповідь гравцям національної команди.

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7227

9 думок про “Сергій Чебишев: “Якщо гравці мають таку соціальну позицію, то можливо вони повернуться до всіх нас у військову Україну та допоможуть розвивати баскетбол”

  1. Олексій Пшеничний сказав:

    Під час Другої світової футбольна Баварія зберігла дортмундську Борусію, яка була на межі зникнення. Що собою представляє теперішня Борусія всі прекрасно знають. Питання чому не зберегли МБК Миколаїв, який приймав участь у всіх чемпіонатах України? Гравці національної збірної Хижняк, Гладир, Лебедєв, Раєвський, Подорваний, Шундель, тренери Защук, Лебедінцев, Берестнев та багато інших видатних імен українського баскетболу. Хіба так складно було втримати колектив на рівні минулорічної Суперліги?? Ладно Прометей з історією у 5 років, зникнув МБК Миколаїв з історією у 50 років!!(( І про це всі мовчав, на жаль…

    0
    • Fanat сказав:

      В чому адекватна ?Яким чином вони допоможуть розвивати баскетбол ,думаю що вони будуть тільки деградувати в такому чемпі.А потім за збірну всім по 20 очок дути.І що той Чебушев комусь щось запропунував,де його команда Соколів?

      4

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.