Михайло Бродський: “Наполегливо рекомендую БК “Прометей” скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу”

Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 1 - basket.com.ua

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський відреагував на звернення гравців національної збірної України стосовно виступів Прометея у наступному сезоні чемпіонату України.

Нагадаємо, Прометей подав заявку на участь в Суперлізі в сезоні 2023/24, але Виконкомом ФБУ команді було запропоновано зіграти в Вищій лізі, адже минулий сезон в Україні команда пропускала. Клуб зі Слобожанського, нагадаємо, виступав у Латвійсько-естонській лізі, а також в Єврокубку, пропустивши сезон в чемпіонатах України.

Сьогодні, 23 червня, гравці національної збірної України у відкритому листі звернулись до Михайла Бродського та Міністра спорту Вадима Гутцайта, закликавши розглянути ситуацію з участю Прометея в наступному сезоні Суперліги.

Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 3 - basket.com.ua Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 5 - basket.com.ua Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 7 - basket.com.ua

До вашої уваги відповідь президента Федерації баскетболу України Михайла Бродського на лист гравців національної команди:

“Шановні гравці Національної збірної України, відповідаючи на ваш відкритий лист розпочну з лаконічного — ФБУ у питанні щодо можливої участі БК «Прометей» в Суперлізі керувалася виключно нормами регламенту. Проясню для загалу, фізично допустити БК «Прометей», який повністю пропустив попередній баскетбольний сезон в Україні, відразу у Суперлігу, ФБУ може завдяки єдиного інструменту, а це прийняття спеціального рішення Виконавчим комітетом ФБУ. Саме задля цього мною було винесене це питання на голосування, в підсумку 3 члени виконкому підтримали це рішення, а 13 – ні.

Думаю ключовим у цьому голосуванні стало не лише те, що «Прометей» повністю пропустив важкий минулий воєнний сезон в Україні, а й планував цього сезону виступати у Суперлізі своїм дублюючим складом. Перша команда, як і минулого сезону гратиме у Латвійсько-Естонській лізі та у комерційному 7Days EuroCup. Єдиним винятком за час мого президенства у ФБУ, коли у Суперлігу заходив клуб, який до цього не виступав у Вищій лізі, був «Будівельник». З нього тоді перед сезоном був знятий бан FIBA, який не давав можливості клубу заявляти гравців та грати у чемпіонаті України.  Після цього виконком ФБУ так само голосував за своє спеціальне рішення і підтримав участь команди у Суперлізі. Але не слід забувати, що то був основний склад «Будівельника», який ми через рік бачили важливим представником України у Єврокубках.

Щодо 4.5 мільйонів, які фігурували у минулому сезоні, за те, що «Прометей» виступає у турнірі не під егідою ФІБА, то це смішна цифра на фоні 200 мільйонів, які команда витрачає закордоном за один сезон, граючи не в Україні. І це все на фоні того, що відбувається у нашій країні, витрачайте тут в Україні! Я цього не розумію!

У цьому сезоні і про додаткові внески не йшла мова. Можливо самі гравці не знають цього, ФБУ два місяців тому підписала кількасторонню угоду з Прометеєм та федераціями Латвії і Естонії про участь клубу у Латвійсько-Естонській лізі. Документ відправлений у FIBA. Ми могли б цього не робити, але з повагою ставимося до гравців команди. Як не боляче нам у нашій принциповій позиції вертикалі клубного баскетболу, але ми змирилися з участю команди у 7Days EuroCup, виключно через бажання підтримати українських гравців, які так хочуть там виступати.

В свою чергу, наполегливо рекомендую БК «Прометей» скористатися пропозицією виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу. Таким чином, клуб отримає можливість за спортивним принципом вибороти право на участь наступного сезону у Суперлізі. Дуже сподіваємося, що з плином цього часу та завдяки героїзму ЗСУ, і головна команда «Прометея» повернеться до України та матиме можливість грати у Суперлізі.

P.S.: На останок зроблю пропозицію для усіх тих, хто підписався під цим зверненням та виступає за «Прометей», якщо ви готові повернутися в Україну та грати саме у чемпіонаті України, а не в інших турнірах, я знову винесу це   питання на засідання Виконкому ФБУ. І ось це буде уже справжнім чоловічим аргументом”.

Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 9 - basket.com.ua

Михайло Бродський: "Наполегливо рекомендую БК "Прометей" скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу" 11 - basket.com.ua

0

Автор публікації

Офлайн 5 днів

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7202

17 думок про “Михайло Бродський: “Наполегливо рекомендую БК “Прометей” скористатися пропозицією Виконкому ФБУ та заявитися цього сезону своїм молодим складом у Вищу лігу”

  1. Олексій Пшеничний сказав:

    Під час Другої світової футбольна Баварія зберігла дортмундську Борусію, яка була на межі зникнення. Що собою представляє теперішня Борусія всі прекрасно знають. Питання чому не зберегли МБК Миколаїв, який приймав участь у всіх чемпіонатах України? Гравці національної збірної Хижняк, Гладир, Лебедєв, Шундель, тренери Защук, Лебедінцев, Берестнев та багато інших видатних імен українського баскетболу. Хіба так складно було втримати колектив на рівні минулорічної Суперліги?? Ладно Прометей з історією у 5 років, зникнув МБК Миколаїв з історією у 50 років!!(( І про це всі мовчав, на жаль…

    0
    • Paul сказав:

      Так это будет просто посмешище и дискредитация всего украинского клубного баскетбола (если о существовании такового нынче вообще можно говорить). Очевидно, что “Пром” основой будет все игры выигрывать с +50 не напрягаясь, кому будет это интересно?

      0
  2. aleksandr potapenko сказав:

    Да . Кстати будка в прошлом сезоне тоже дублем играла в чемпионате Украины, а основа за бугром. Просто Бродский захотел за счёт Дубинского провести чемпионат Украины. Но увы лохов не нашлось. Флаг в руки по развалу баскета в Украине.

    3
  3. aleksandr potapenko сказав:

    Во фри чмен раскудахтался. Сколько башляют тебе за твои рулады против прометея? Как до тебя тупого не дойдёт, что с таким подходом к баскетболу в Украине, будет тоже самое,что и с футболом. Будем скоро Люксембургу проигрывать.

    2
      • Roma Choban сказав:

        Не ссу.я вижу как Владимир Михайлович поднял украинский волейбол,где чемпионат был интересным,зрелищным и сборная что мужчин и женщин выигрывает у всех,в отличии от баскетбола,где мы в одних группах Б

        2
          • aleksandr potapenko сказав:

            Да . Кстати будка в прошлом сезоне тоже дублем играла в чемпионате Украины, а основа за бугром. Просто Бродский захотел за счёт Дубинского провести чемпионат Украины. Но увы лохов не нашлось. Флаг в руки по развалу баскета в Украине.

            2
          • aleksandr potapenko сказав:

            Да латвийско-эстогская лига на порядок выше украинской. Тут и к бабке не ходи. Смешно читать такие коменты.

            3
          • Roma Choban сказав:

            Причем тут Валмиера,и вэф..Я теье о том где Дубинский президент проф.волейбольной лиги Украины .где есть отличные трансляции,интрига..нормальный регламент,,а не то что происходило в этом смешном недо чемпионате Украины .Обьясни хотя бы почему зашла Политехника в Суперлига,,хотя Суперлига,это смешно сказано.

            0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.