В’ячеслав Бобров: “Після новин про Херсон сил додалося, хотілося бігти вперед”

В'ячеслав Бобров: "Після новин про Херсон сил додалося, хотілося бігти вперед" 1 - basket.com.ua

Досвідчений форвард збірної України В’ячеслав Бобров в коментарі пресслужбі ФБУ поділився своїми враженнями від виїзної перемоги над командою Нідерландів у відборі на ЧС-2023, а також розказав про налаштування на зустріч з Ісландією.

Слава, які в тебе враження від виїзної гри проти Нідерландів?

– Дуже задоволений нашим результатом. Можу сказати, що Нідерланди — непроста команда. Вони грають добре і вміють боротися на щитах. Ми вдало зіграли у захисті проти їхнього лідера Янніка Франке, закрили його. В цілому ми агресивно захищалися, контролювали підбирання у другій половині. Всі гравці, які були в заявці, виходили на майданчик, молодші хлопці отримували важливий досвід. Хочу відзначити дуже сильну індивідуальну гру Іллі Сидорова. Але перемога — це колективний результат, який нам вже треба забути і всі думки перекладати на матч проти Ісландії.

Склад збірної відчутно змінився у порівнянні з Євробаскетом. Як це позначилось на взаємопорозумінні?

– Взаємопорозуміння нікуди не поділось. У нас був час підготуватися до матчу, до того ж всі хлопці раніше бували у складі збірної. Всі знають, як працювати з Айнарсом, тому ніяких великих відчутних змін у робочому процесі не було. Молоді гравці мають приїжджати у збірну, грати та отримувати досвід.

У нашої команди не ідеальні шанси на вихід у фінальну частину. Як це позначається на психологічному стані?

– Ми зараз не думаємо про вихід на чемпіонат світу. По-перше, ми граємо за честь нашої країни. У нас продовжується війна і ми дуже вдячні нашим воїнами, які захищають Україну. Ми граємо для наших людей. Щодо результатів, то нам треба вигравати кожен матч, а вже потім, якщо пощастить, у нас будуть шанси зіграти на чемпіонаті світу. Ми погіршили своє становище, програвши на виїзді Ісландії. Але і на Євробаскеті нас списали з рахунків ще до турніру, тому нам треба підтвердили статус темної конячки, яка до цього вийшла у плейоф чемпіонату Європи.

В'ячеслав Бобров: "Після новин про Херсон сил додалося, хотілося бігти вперед" 3 - basket.com.ua

В день матчу проти Нідерландів відбулася велика подія на Батьківщині — визволення Херсону. Як це позначалось на настрої команди перед грою?

– Ми всі слідкували і вранці перед грою обговорювали, що можливо це станеться в цей день, адже інформація з’являлася ще раніше. Ми чекали на офіційне підтвердження, і коли це сталося, сил додалося, хотілся бігти вперед. Хотілося показати, що ми теж готові давати бій супернику, але на баскетбольному майданчику.

Зараз кожна наступна гра для нас найважливіша. Що варто зробити, щоб взяти реванш у Ісландії?

– В першому матчі вони забили багато відкритих триочкових, були агресивні, гарно грали пік-н-ролл, а їхній лідер Ельвар Фрідрікссон забив нам 27 очок. Нам потрібно закрити цього гравця, для цього у нас є Ваня Ткаченко, Павло Крутоус, які можуть персонально проти нього зіграти. Плюс у ісландців є бігмени, яких теж треба зупиняти. Нам важливо контролювати підбирання, бігти вперед. Якщо ми біжимо і знаходимо вільні кидки, думаю, у нас є шанси перемогти Ісландію. Ісландці, це, звичайно, не цукерка: вони нав’язуватимуть свою гру, також намагатимуться бігти. У нас повернулися до складу досвідчені Слава Кравцов та Саша Липовий, є молодші гравці, які вже не вперше в збірній. Думаю, тренер, по можливості, заграватиме всіх. Нам потрібен результат — треба виграти більше 4 очок і я вважаю, що нам це під силу. Будемо фокусуватися на тренуваннях, розбирати їхні сети та розбирати захист проти пік-н-ролу. Тож всі думки про гру, нам потрібна перемога, адже інших шансів продовжити боротьбу за вихід на чемпіонат світу в нас немає.

0

Автор публікації

Офлайн 3 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1699

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.