Володимир Холопов: Нам потрібна зміна поколінь, хочемо ми цього чи ні

Володимир Холопов: Нам потрібна зміна поколінь, хочемо ми цього чи ні 1 - basket.com.ua

З початком повномасштабної війни в Україні наставник жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Володимир Холопов вступив до лав територіальної оборони та майже два місяці провів зі зброєю в руках на блок-постах. Але із заспокоєнням ситуації навколо Києва спеціаліст повернувся до своїх баскетбольних обов’язків і зараз перебуває в Італії, де розпочався збір національної та молодіжної збірних України у рамках підготовки до майбутніх турнірів.

Зокрема, національна збірна України з баскетболу 3х3 3-4 червня має в Ізраїлі зіграти кваліфікацію на чемпіонат Європи. Про початок підготовки Володимир Холопов розповів прес-службі ФБУ.

– Для початку розкажіть, чому як місце збору була обрана Італія?

– Почнемо з того, що близько місяця тому відбулася конференція ФБУ, на якій розглядалося питання щодо подальшого розвитку баскетболу 3х3, питань підготовки збірних України до літніх офіційних турнірів.

На конференції керівництвом ФБУ було поставлене завдання провести збори команд, але при цьому було озвучено прохання через непросту фінансову ситуацію в українському спорті, спробувати мінімізувати витрати.

Володимир Холопов: Нам потрібна зміна поколінь, хочемо ми цього чи ні 3 - basket.com.ua

Я звернувся до свого агента Марко Флоріо, який зв’язався з Федерацією баскетболу Італії і вони погодилися допомогти із проведенням зборів у себе в містечку Розето-дельї-Абруцці, яке знаходиться неподалік Пескари на березі Адріатичного моря.

 

Федерація баскетболу України надіслала листа до Італії, там підтвердили можливість проведення у них зборів з 25 квітня до 13 травня. Вони знайшли спонсора, яким виступила компанія Errea, із якою ФБУ давно співпрацює. Тож у нас з’явилася можливість провести збір в Італії.

– Судячи з новин, ви працюєте в новому баскетбольному центрі з баскетболу 3х3, на відкриття якого вас запросили до мерії.

– Так, ми працюємо у гарному, гарному місці. Тут хочуть розвивати баскетбол 3х3, є все і для тренувань, проведення турнірів, відпочинку та відновлення. Велике спасибі за можливість проводити збір у цьому чудовому та гостинному місці.

 

Варто зазначити, що цей та подальший збори проходитимуть виключно за рахунок приймаючих сторін. Нам забезпечать можливість тренуватися, жити та харчуватися. Є певні труднощі з логістикою, з фінансуванням переїздів між зборами та на одноденні турніри, у яких ми запланували участь. Знаю, що у ФБУ займаються вирішенням цієї проблеми, і я вірю, що для нас все вирішиться позитивно.

Ми розуміємо, що зараз важливіше фінансування армії та оборони нашої території. Армія рятує наші життя і їй фінансування має бути пріоритетним. Ми повинні зробити, щоб жодна виділена нам копійка не була витрачена даремно.

– Хто з дівчат присутній на зборі і хто незабаром приєднається?

– У спокійний час ми могли б проходити збори двома складами, але зараз ми маємо можливість тренуватися у складі 6 гравців. Наразі в Італії з нами працюють Дар’я Дубнюк, Наталія Цюбик, Єлизавета Мітіна, Вероніка Любінець, Анжеліка Ляшко та Ганна Сугак. Інші кандидатки або не приїхали з сімейних причин або у них ще не закінчився сезон. Далі можливі зміни у складі, ротація. В основному зараз працюємо з дівчатами, які складуть кістяк збірної U-23. Ми маємо намір напрацювати команду на весь олімпійський цикл, нам потрібна зміна поколінь, хочемо ми цього чи ні, але треба працювати через призму майбутнього, дивитися вперед. Наша глобальна мета – потрапити на Олімпійські ігри 2024 року, хоч завдання спробувати завоювати нагороди на майбутніх турнірах ніхто не знімав.

Володимир Холопов: Нам потрібна зміна поколінь, хочемо ми цього чи ні 5 - basket.com.ua

 

– Які подальші плани підготовки після збору в Італії?

– У нас розписано весь план підготовки і майже все вже підтверджено. Після збору в Італії ми готуватимемося в Литві, є попередня домовленість із Німеччиною, є домовленість із клубом у Швейцарії, де грає наша Міріам Уро-Нілі, а наставник команди є тренером збірної Нідерландів з баскетболу 3х3. Останній збір пройде в Ізраїлі, куди ми прибудемо завчасно і де 9-10 червня пройде кваліфікація на чемпіонат Європи.

Ми не будемо виключно тренуватися своїм складом, запланована участь у різних турнірах, також ми перетинатимемося з різними збірними, наприклад зі збірними Литви та Німеччини ми працюватимемо паралельно під час зборів у цих країнах.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.