Володимир Герун: “Лікар сказав, що як закінчиться сезон, потрібен буде повний спокій”

Володимир Герун: "Лікар сказав, що як закінчиться сезон, потрібен буде повний спокій" 1 - basket.com.ua

Вже в найближчі дні стане відомий список гравців національної збірної України, яка розпочне підготовку до липневих матчів відбору на ЧС-2023 проти Грузії, Північної Македонії та Іспанії.

Перший втягуючий збір пройде в Ризі, де 1 та 7 липня збірна України проведе свої домашні матчі кваліфікації проти Грузії та Іспанії.

В цих матчах точно не допоможе збірній України центровий Володимир Герун. За словами головного тренера збірної Айнарса Багатскіса, у нього є незалікована травма коліна і він має пройти лікування. “Він завжди з командою і готовий грати за збірну, але йому потрібна пауза”, – заявив наставник.

Про серйозність пошкодження, а також підсумки сезону у турецькому Бююкчекмедже Володимир Герун розповів в інтерв’ю пресс-службі ФБУ.

– Для початку поговоримо про клубний сезон. Ти зізнавався, що переїхав до Туреччини, щоб повернути у собі впевненість. Дивлячись на результати сезону можна сказати, що перехід у Бююкчекмедже себе виправдав?

– Правильно. Я перейшов у Бююкчекмедче, щоб у мене була важлива роль у команді та можливість грати як я вмію. При цьому я знав, що система гри тренера в цій команді мені підійдуть.

Чи виправдав себе перехід? Думаю так. Цього сезону в нашій команді було досить багато травм, плюс тренерський штаб та менеджер може бути десь не вгадали з гравцями, що серйозно вплинуло на загальний малюнок гри. Але загалом ми завдання мінімум на сезон виконали.

– Ти став другим за підбираннями у чемпіонаті Туреччини. Наскільки важливим є для тебе таке досягнення або на свої індивідуальні показники ти не особливо звертаєш увагу?

– Головний показник, на який я завжди звертаю увагу, це рейтинг результативності, тому що переважно за цим показником визначають кращого гравця. Інші показники менш важливі. У мене був непоганий рейтинг результативності за підсумками сезону, і я цим задоволений.

– При цьому протягом сезону ти боровся з травмами, грав на уколах, через що у відборі на ЧС-2023 за збірну так і не зіграв. Як зараз коліно та взагалі здоров’я? Чи достатньо простого лікування, чи може потрібна операція?

– У першому вікні кваліфікації на ЧС-2023 у збірній я потягнув паховий м’яз, що вибило мене з гри на два тижні. Після нового року я отримав удар із зовнішнього боку коліна, що пошкодило хрящ та вплинуло на меніск.

Я продовжував тренуватися, тому що ця травма не відчувалася смертельною та зіграв ще одну важливу гру, після якої я вже не міг нормально наступити на ногу. Мені зробили МРТ і лікар порадив ПРП уколи та медикаменти. Загалом, дуже багато відмучився з цією травмою, але зараз все загоюється за планом. Лікар сказав, що як закінчиться сезон, потрібен буде повний спокій, щоб остаточно відновити хрящ.

– Які думки щодо свого майбутнього?

– Поки що Бююкчекмедже показав інтерес на продовження контракту, але ще рано. Куди їхати грати – практично все одно, головне, щоб були хороші фінансові умови, локація та нормальна ліга.

– Ти був одним із гравців збірної, які 24 лютого були не в Іспанії на матчі збірної. Спілкувався тоді з хлопцями, як переживав події в Україні, перебуваючи у Туреччині?

– Зрозуміло, що переживав. В основному спілкувався з Близнюком, Мішулою та Пустовим, дізнавався про останні новини в команді та самопочуття хлопців.

– Чи всі твої рідні/близькі у безпеці?

– Вся моя сім’я у Дніпрі та на даний період у них нормально.

– На початку повномасштабної війни ти дав інтерв’ю іспанським ЗМІ. Чи багато до тебе зверталися до Туреччини з цього приводу, одноклубники.

– У команді було дуже багато підтримки з цього приводу, всі підходили та цікавилися про ситуацію в країні та в сім’ї. І звичайно всі підтримували і переживали за Україну.

– Більшість гравців збірної знайшли собі нові клуби наприкінці сезону. Зрозуміло, що тут питання ігрової практики, але плюс вони отримали досвід гри закордоном. Наскільки це буде плюсом для збірної перед відбором на ЧС та Євробаскеті?

– Звичайно, ці переходи до інших команд були питанням ігрової практики, бо іншого вибору не було. Але, сподіваюся, всі наші гравці задоволені своїм новим місцем роботи і це допоможе збірній здобути чудовий результат в найближчих матчах.

0

Автор публікації

Офлайн 3 години

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 6950

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.