Володимир Драбіковський: «Жодних розмов про перехід українських клубів у чемпіонат Польщі не було»

Володимир Драбіковський: «Жодних розмов про перехід українських клубів у чемпіонат Польщі не було» 1 - basket.com.ua

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський у коментарі виданню Przeglad Sportowy прокоментував заяву голови польської Федерації Радослава Песевича про можливий виступ наших команд у польській лізі. 

“Багато біженців з України поїхали до Польщі, і цілком природно, що серед цих людей є баскетболісти. Клуби з Польщі, як і Польська Федерація, дали притулок хлопцям до 18 років. Вони дали житло, їжу і можливість тренуватися – ми вдячні всім за підтримку. Наші старші хлопці підписали контракти з іншими клубами в Європі, що цілком природно.

Ми надіслали в PZKosz листа, в якому попросили дозволу для наших молодих баскетболістів брати участь в офіційних турнірах у Польщі. Для спортсменів – найважливіше грати та тренуватися.

Проте жодних розмов про можливий перехід українських клубів у чемпіонаті Польщі ми не мали. Це дуже серйозна тема, бо ніколи в історії України не було такого, щоб наші клуби грали в іноземному чемпіонаті.

Насамперед матчів у нас не буде до осені. А щоб український клуб виступав у Польщі, йому будуть потрібні великі фінансові ресурси — для подорожей між країнами, або для того, щоб перебувати в Польщі постійно. Також потрібно платити гравцям – це також потребує великих коштів. Якщо в Україні знайдуться клуби з такими ресурсами, ми організуємо чемпіонат у своїй країні самотужки. Як зазвичай. Я більше скажу: ми плануємо це зробити.

Тому, гадаю, розмови про участь українських команд у Польщі — безумовно передчасні”.

 

0

Автор публікації

Офлайн 2 тижні

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.