Владимир Драбиковский: “ФБУ готова оказать юридическую поддержку в целях защиты интересов украинских клубов”

Владимир Драбиковский: "ФБУ готова оказать юридическую поддержку в целях защиты интересов украинских клубов" 1 - basket.com.ua

За останній час під впливом новин про політичну ситуацію в Україні та рекомендацій Державного департаменту США щодо виїзду громадян цієї країни, декілька америнських легіонерів піддались паніці, та незважаючи на контракті зобов’язання перед клубами, залишили нашу країну.

Для заспокоєння ситуації до клубів, гравців та агентів звернувся президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський з листом, який роз’яснює становище у країні, а згодом Михайло Бродскький ініціював звернення до ФІБА у зв’язку з від’їздом гравців.

Генеральний секретар ФБУ Володимир Драбіковський направив лист-звернення на адресу Генерального секретаря ФІБА Андреаса Загкліса, у якому виразив занепокоєння, що дана ситуація використовується агентами в своїх цілях та стає порушенням Внутрішніх правил ФІБА. Оскільки агентам заборонено нормами ФІБА спонукати гравців до невиконання контрактний зобов’язань.

Пресслужба ФБУ звернулась до Володимира Драбіковського для коментаря з’ясування поточної ситуації.

– Володимир Валентинович, під впливом новин та рекомендацій Державного департаменту США з чемпіонату України почали їхати легіонери. Які дії ФБУ в цій ситуації?

– Так, дійсно, повідомлення Державного департаменту, переконаний, призвело до паніки деяких гравців. Ми надали відповідні роз’яснення та спробували заспокоїти, але нажаль, на сьогоднішній день маємо щонайменше 5 випадків самовільного та несанкціонованого залишення гравцями розташування клубів. Мова йде про клуби чоловічої та жіночої Суперліги.

Звісна річ, що решту гравців-американців це питання в якійсь мірі також турбує.

У зв’язку з цим ми звернулись до ФІБА, надали певну інформацію з цього приводу, наш юридичний департаменти співпрацює з цього питання з юристами ФІБА також.

– Яка реакція на цю ситуацію ФІБА. Як там оцінюють вчинки гравців?

– Сьогодні в мене відбулася телефонна розмова з керівництвом ФІБА, нас завірили в тому, що ФІБА на нашому боці. Кожен випадок буде розглянуто окремо та надана правова оцінка як діям гравців, так і діям їх агентів.

– У ФІБА не відчувається занепокоєння ситуацією в Україні?

– Практично відразу ми звернулися до ФІБА, баскетбольних клубів, гравців в Україні та агентів гравців з роз’ясненням зі своєю позицією, щоб трохи заспокоїти всіх і не панікувати

Ситуація в Україні на сьогоднішній день стабільна за виключенням сходу країни. У ФІБА бачать, що всі українські баскетбольні змагання проходять без будь-яких змін, якщо не врахувати деякі перенесення матчів під впливом COVID-19.

– Як в цій ситуації ви радите поводитись клубам, до яких в першу чергу звертаються гравці-легіонери?

– Нашим клубам ми радимо зберігати спокій, не піддаватись на маніпуляціям агентів, діяти суворо у відповідності до умов контракту. ФБУ готова надати юридичну підтримку з метою захисту інтересів українських клубів.

0

Автор публікації

Офлайн 2 роки

Osyvak

11
Коментарі: 1Публікації: 112

2 думки про “Владимир Драбиковский: “ФБУ готова оказать юридическую поддержку в целях защиты интересов украинских клубов”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.