Валерій Плеханов: “У збірної України U-18 є величезне бажання — битимемося у кожній грі, як у фіналі”

Валерій Плеханов: "У збірної України U-18 є величезне бажання — битимемося у кожній грі, як у фіналі" 1 - basket.com.ua

Вже в суботу, 30 липня, чоловіча збірна України U-18 розпочне виступ на чемпіонаті Європи, який проходитиме в румунському місті Плоєшті. Напередодні старту першості в Дивізіоні В головний тренер юнацької команди Валерій Плеханов розповів про те, як проходила підготовка та поділився своїми очікуваннями від турніру.

Про збір перед чемпіонатом Європи

“Це мій перший досвід роботи зі збірною U-18 і можу сказати, що мені вже дуже сподобалося працювати із 18-річними хлопцями. Допоки їх залишилось 12, 17-річних гравців у складі було більше, але зараз у нас 7 гравців, яким вже 18 років. У нас дуже благодатний матеріал для створення чогось гарного. Хлопці були настільки занурені в роботу, що мені навіть шкода, що я запізнився на початок тренувального збору через роботу в національній команді.

Другий етап збору вийшов дуже скомканим, адже три наших гравці захворіли на коронавірус. Ми були змушені сидіти в ізоляції, контрольні матчі було скасовано, тому все пройшло не так, як нам би того хотілося. 12 днів ми провели в Ченто, де температура повітря була найвищою за останні 100 років. Стовпчик термометру жодного разу вдень не опускався нижче 42 градусів. Але хлопці гідно витримали і це випробовуння.

Я вважаю, що тактично та фізично ми достатньо готові для того, щоб показати хороший результат. Єдине, що мене лякає, що ми не грали протягом останніх двох тижнів і в цілому мали мало контрольних ігор”.

Про суперників по групі

“Перша гра у нас буде проти данців, які на підготовчих турнірах майже нікому не програвали. Вони виглядають дуже монолітно та злагоджено. Тож ми розуміємо, наскільки важливою для нас буде ця гра і налаштовуємось максимально. До гри готуємось професійно, як в професійному клубі — подивилися вже два відео перед грою і подивимось ще одно. Інформацію, яку ми отримали про всіх суперників по групі достатньо для того, щоб сформувати тактику на ці матчі. Головне, як ми виконаємо тактичні задуми. Ми дивилися гру суперників, не можу сказати, що я побачив якихось яскраво виражених фаворитів у Дивізіоні В. Можу сказати, що в нашій групі за контрольними матчами виділяються Данія та Ісландія. Вони виграли майже всі свої контрольні матчі, вони грають швидше за інших і мають хлопців, які вже грають на професійному рівні”.

Валерій Плеханов: "У збірної України U-18 є величезне бажання — битимемося у кожній грі, як у фіналі" 3 - basket.com.ua

Про кадрову ситуацію

“Не хотілося б вдаватися у подробиці, але ми гратимемо без двох основних розігруючих. Один — Микита Джеріхов, на жаль, зламав руку, а інший залишив команду за рішенням клубу. Коментувати це б не хотілося, єдине, що скажу, що за збірну кожен має грати з бажанням. Тож у нас є певний дисбаланс в лініях і дуже багато залежатиме, як наші гравці задньої лінії впораються із відповідальністю. Ми знаємо, що всі команди в U-18 протягом 40 хвилин грають персональний пресинг. До цього нам було дуже важко тримати м’яч, ми припускалися великої кількості втрат на веденні, при передачах. Сподіваюся, що наші перші номери знайдуть більше впевненості в своїх силах, адже від них багато що залежить. Нам треба вдало загравати наших бігменів — великі гравці у нас високого рівня. У той же час ми спробували трохи пришвидшити нашу гру, подивимось що з цього вийде”.

Про єдність та налаштування на чемпіонат 

“Тож вважаю, що колектив у нас сформувався, важливо реалізувати напрацьовані матеріали. Сподіваюся, що єдність колективу, яку ми намагалися створити протягом зборів, допоможе нам компенсувати нестачу ігрової практики. Я зрозумів, що треба звикнути до того, що команда у віці U-18 стабільною бути не може. Іноді хлопці 5 хвилин грають ідеально, а наступні 5 хвилин можуть провалити. До цього треба бути готовим в першу чергу морально, адже тут зі стабільністю можуть бути великі питанням. Але найголовніше, що в наших хлопців є велике бажанням. Наша команда дуже засмутилась за збірну України U-20 і хоче за рахунок самовідданості показати інший баскетбол. За молодіжну збірну ми переживали всі разом і зараз хочемо і себе, і українських вболівальників трохи підбадьорити. Незалежно від суперника, битимемося в кожній грі, як у фіналі”.

 

0

Автор публікації

Офлайн 1 місяць

BrickFreak

79
Коментарі: 28Публікації: 1689

4 думки про “Валерій Плеханов: “У збірної України U-18 є величезне бажання — битимемося у кожній грі, як у фіналі”

  1. Oleg YERMOLOV сказав:

    Да, нужно показать качественный баскетбол, ибо после чемпионата U20, у болельщиков какая-то депрессия по поводу нашего юношесткого баскетбола. Да и первая сборная нас мало утешила, не смотря на заверения Лукашова и Багатскиса. Плеханов один из сильнейших наших тренеров, надеюсь найдет мотивацию для игроков биться до конца. И все-таки это дивизион В, тут мы должны и обязаны побеждать.

    0
  2. Владимир Житомирский сказав:

    Отмазки на случай провала уже готовы:
    1. Нет основных 2-х разыгрывающих, но по разным причинам, а то бы мы им навешали таких “люлей”, что …
    2. Короновирус и …, тут вы понимаете, совсем беда!
    3. Температура на улице = +42, но мы, хоть и играем в зале, но этого не было более 100 лет – отмазочка не очень, но подойдёт и эта.
    4. Поздно тренер попал в сборную Ю18, а знал бы, как здесь хорошо, то не стал бы в Первой команде Украины тратит своё= время, а поработал бы с молодёжью )))))))))))))) Прикольно, но неубедительно ни разу.
    5. Про “бороться в каждой игре” от Плеханова уже было после пролёта “студентов” на Универсиаде-2017, так что это не новое, а “домашняя заготовка”!
    Напомню цитату “… Самая главная польза – это опыт, который мы тут получаем. Нельзя ехать только за медалями – надо играть в каждой игре. Мы об этом говорим, смотрим видео, но, к сожалению, ошибки повторяются от игры к игре. 60 пропущенных очков свойственные нам в период подготовки по ходу последних двух игр не соответствуют уровню нашей защиты. Ошибки повторяются – это факт…”

    Ждём хорошей игры и … весёлых комментариев от Плеханова!

    0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.