Срджан Радулович: “В новому році Україні бажаю лише перемоги”

Срджан Радулович: "В новому році Україні бажаю лише перемоги" 1 - basket.com.ua
Джерело: https://fbu.ua/

Український жіночий баскетбол розпочинав минулий 2022 рік з великими очікуваннями – у нас був, можливо, найсильніший в історії внутрішній чемпіонат, а збірна України після двох перемог в двох матчах, в тому числі домашньою над титулованою Францією, очолювала свою групу відбору на чемпіонат Європи.

Втім, війна не дозволила завершитись чемпіонату, дівчата вимушені були шукати собі нові клуби в Європі чи Азії, а збірна в листопаді програла обидва свої матчі.

Вже за місяць жіноча збірна зіграє вирішальні матчі відбору на Євробаскет-2023, в яких нам потрібна лише перемога. Головний тренер жіночої збірної України Срджан Радулович в інтерв’ю сайту ФБУ підбив підсумки минулого року, а також розповів з якими передчуттями розпочинає цей 2023 рік.

– З часу матчів в листопаді минув час, якими зараз видаються причини невдалих результатів збірної в тих іграх?

– Насамперед на наші результати в листопаді вплинула війна в Україні і ситуація, яка склалась через це. Це вплинуло на форму, на гру дівчат. Минулого року у нас був дуже сильний чемпіонат, більшість гравців представляли українську Суперлігу, були у чудовій ігровій формі. Цього року була зовсім інша баскетбольна картина.

Другий момент – серйозна травма Аліни Ягупової, перед матчами збірної вона не тренувалася два тижні і перед першою грою вона провела лише два тренування. Це дві основні причини.

Мені нема в чому дорікнути дівчатам – вони видали максимум, боролися, але суперники того дня були сильнішими. Це баскетбол. Зрозуміло, що завжди можна зіграти краще, красивіше, але треба розуміти, яка ситуація зараз та в якому становищі дівчини.

– Яким цей рік був для Вас – в минулому сезоні ви працювали в Будівельнику та Чайці. Кияни не сформували команду на цей сезон, а Бердянськ взагалі знаходиться в окупації…

– Важкий рік, але я вірю, що незабаром ситуація налагодиться і все відновиться. За Чайку, за Бердянськ у мене розривається душа. Це місто стало рідним для мене і зараз воно в окупації… Гравці, які там грали, з якими ми тренувалися – всі розбіглися Європою. Вірю, що після перемоги все налагодиться, буде як раніше, і навіть краще.

– Вже за місяць збірна України зіграє вирішальні матчі відбору на Євробаскет-2023. Який у Вас настрій на ці матчі?

– Звісно, настрій у нас – лише дві перемоги. Ми завжди граємо на перемогу і зараз потрібно буде зробити все максимум у цих іграх. Ми ще подивимося на стан дівчат, який ростер у нас буде, адже та ж Шматова отримала травму. Але все одно, ми повинні лише грати на перемогу.

– Збірна проведе домашні матчі в Ризі, де ви готувались перед минулими матчами…

– Я вдячний Ризі, що ми маємо можливість там провести домашні ігри і я сподіваюся, що місцева публіка та українці, у яких буде можливість відвідати гру, підтримають нас на трибунах.

Але це не зрівняється з можливістю зіграти у Києві. Перевага домашнього майданчика дуже важлива і ми це показали у домашньому матчі з Францією. Ми вже були у подібній ситуації, коли через пандемію змушені були грати у Португалії. Звісно, краще було б зіграти найближчі матчі у Києві. Впевнений, скоро цей час настане.

– Чи стежите Ви за збірницями і що думаєте про ігровий час, який вони отримають? Наприклад, Дарья Дубнюк грає в Іспанії, але грає мало.

– Звичайно за всіма стежу. Дарія Дубнюк – дуже талановита дівчина, і мені шкода, що вона не отримує багато ігрового часу у команді. У збірній я завжди намагаюся давати їй багато часу, і вона виправдовує мої надії, виконує свої завдання. Така ситуація в багатьох інших дівчат. І я вже казав, що це теж причина наших останніх результатів – в українській Суперлізі дівчата грали більше.

– Ну і на завершення, що б Ви побажали українським вболівальникам в цьому році?

– В новому році Україні бажаю перемоги, лише перемоги. Бережіть себе та перемоги України!

0

Автор публікації

Офлайн 3 дні

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7215

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.