Олександр Мішула: “Зараз я такий як і раніше, дуже впевнений в собі, навіть краще”

Олександр Мішула: "Зараз я такий як і раніше, дуже впевнений в собі, навіть краще" 1 - basket.com.ua

Олександр Мішула зіграв за національну збірну України 44 матчі, але в останнє в майці головної команди країни він з’явився на майданчику 22 лютого 2021 року. Далі була травма, операція, непросте відновлення, але тепер захисник готовий до свого повернення.

Сезон Мішула розпочинав у Прометеї, а останні три місяці він провів у Чехії, де завоював з клубом Брно бронзові медалі місцевого чемпіонату. Про цей свій період кар’єри, а також про виклик до збірної Олександр розповів в інтерв’ю ФБУ.

– Після початку війни ти опинився у чеському Брно. Як виник такий варіант і чи були інші пропозиції?

– Варіант з Брно з’явився дуже швидко. Мені зателефонував тренер, ми поспілкувалися, мені все сподобалось і цього ж вечора я підписав контракт, а через день вже грав перший матч.

– Важко входити до колективу фактично на завершальній стадії сезону. Наскільки ти задоволений проведеним часом у Брно?

– На довгу адаптацію в мене часу не було, одразу до діла. Хлопці в команді і тренерський штаб допомогли мені швидко влитися в процес. Я задоволений на всі 100%, мені потрібно було відчути знову себе після тяжкої травми та операції, зараз я такий як і раніше, дуже впевнений в собі, навіть краще.

– Яка роль у тебе була в команді і чи задоволені твоєю грою в Чехії?

– Я отримував по 25+ хвилин кожного матчу, грав на позиції атакуючого захисника, отже тренер на мене розраховував.

– Що кажуть про війну в Україні? Чи цікавилися партнери по команді ситуацією у нашій країні?

– Авжеж, до мене підходили гравці з моєї команди, тренери, та гравці з команд суперників, співчували, питали як мої рідні. Після того, як стало відомо про геноцид в Бучі та інших містах України на тренуванні команда і тренер поставилися з розумінням до мого морального стану, навіть питали, чи зможу я грати.

Ігри були дуже важливі, не хотілося нікого підводити, тож я впорався. Взагалі, коли йдеш по Брно, бачиш дуже багато вікон, де висять українські прапори. Знаю що Чехія допомогає українцям фінансово, приймає біженців.

– Ти пропустив початок сезону через операцію на плечі та довге відновлення. Нині вже нічого не турбує?

– Мене одразу попереджали в лікарні, що плече болітиме ще декілька років після навантаження, це нормально. Термін моєї поступової, як я планував, реабілітації скоротився через всі ці обставини. Але я задоволенний своєю фізичною та технічною формою.

– У липні збірної очікують важливі матчі відбору на ЧС-2023. Чи плануєш приїхати до збірної?

– Так, мені вже дзвонив і Андрій Лебедєв и Айнарс Багатскіс, мене запросили до лав збірної України. Я обов’язково приїду.

– Збірній належить зіграти три важливі матчі за 7 днів. Наскільки важко буде гравцям та наскільки важливою буде підтримка вболівальників в умовних домашніх матчах у Ризі?

– Переоцінити підтримку вболівальників неможливо, особливо зараз, в такий час. Суперники серйозні, але наша команда дуже сильна, будемо боротися та налаштовуватися на максимальний результат.

0

Автор публікації

Офлайн 4 години

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7311

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.