Джиан Клавелл: “Хочу виграти з “Прометеєм” Єврокубок та вийти до Євроліги”

Джиан Клавелл: "Хочу виграти з "Прометеєм" Єврокубок та вийти до Євроліги" 1 - basket.com.ua

Новачок “Прометея” Джиан Клавелл розповів, чому обрав саме наш клуб для продовження кар’єри, які цілі ставить перед собою, про матчі за збірну та про те, хто його найпалкіший уболівальник.

-Джиан, ми раді вітати тебе в “Прометеї”. Розкажи, будь ласка, чому ти вирішив обрати саме нашу команду для продовження кар’єри?

-Це не було важке рішення. Я тримав “Прометей” у голові, адже ще за минулим сезоном знав, що там хороші тренери та сильні гравці. Минулого сезону я побачив, що являє собою “Прометей”. Знаю здобутки цього клубу, знаю моїх партнерів по новій команді. Тож коли мене покликали до “Прометея”, я сказав: “ОК, я готовий!”. Це не був важкий вибір.

-Ти бачив наш клуб минулого сезону. Не зсередини, але зблизька. Це зіграло вирішальну роль у твоєму рішенні перейти до “Прометея”?

-Так. Я знав чемпіонат, знав клуб, гравців, знав, яку команду будує “Прометей”, досягнення цієї команди. І я щасливий бути тут, і хочу перемагати з “Прометеєм”.

 -Чому ти обрав саме український клуб, попри те, що в Україні триває війна, і будь-що може статися?

-По-перше, як я сказав, я знаю команду “Прометей”. По-друге, мені хочеться підтримувати Україну зараз як тільки можу. В  Україні хороші люди. Я жив у Києві, він мені подобався, як, власне, і Дніпро. Хотілося підтримати “Прометей” і Україну. Для мене честь презентувати команду цієї країни в такий жахливий час для неї.

Джиан Клавелл: "Хочу виграти з "Прометеєм" Єврокубок та вийти до Євроліги" 3 - basket.com.ua

-Наш клуб завершив комплектацію на сезон. До складу повернулися, зокрема, Ді Джей Кеннеді, Ді Джей Стефенс. Як тобі ростер?

-Склад дійсно хороший. Минулого сезону у “Прометея” була насправді сильна команда. І деякі гравці повернулися до клубу. У нас буде сильна команда. Мені подобається енергія Стефенса. Я знайомий з Кеннеді, ми товаришуємо. Тож знаю Кеннеді, знаю Стефенса, знаю, які сильні вони гравці. І я дуже радий бути частиною такої команди.

-Ти спілкувався з кимось з решти хлопців? З Хогом, Агадою, Балвіном, українцями?

-Українців “Прометея” знаю всіх, бо грав проти них. Знайомий з Кеннеді і Стефенсом, з рештою легіонерів не знайомий. Втім, упевнений, що в процесі тренувань та ігор у нас складуться гарні стосунки.

-В якій ролі ти бачиш себе в новій команді? Можливо ти вже говорив про це з тренером?

-Моя роль – набирати очки. Я передусім скорер. Це моя найсильніша сторона. Однак намагатимуся давати команді все, що вона потребує. Добре працювати в захисті. Я робитиму все, що можу, щоб “Прометей” перемагав у кожній грі. Геть усе – підбирання, захист… Я завжди прагну бути лідером.

-Ти ставиш якісь індивідуальні цілі перед собою? Чи передусім перемагати і бути кращою версією себе?

-Я завжди хочу бути найкращою версією себе. Хочу вигравати чемпіонати. Індивідуальні здобутки мають бути додатком до командних. Нагорода MVP має бути здобута тому, що ти представник найсильнішої команди. Я хочу виграти якомога більше матчів. Хочу виграти чемпіонат і Єврокубок, і вийти до Євроліги. А індивідуальні нагороди – це логічний результат максимального внеску в гру сильної команди.

-Тож твоє головне очікування від сезону – виграти  Єврокубок і вийти до Євроліги? Ти грав у Єврокубку і знаєш рівень цього турніру.

-Так. Єврокубок – сильний турнір. Щоб там перемагати, ми маємо робити максимум того, що вміємо і можемо. Якщо ми зможемо грати на максимумі, якщо всі будемо здорові, то все має бути добре, у нас усе вийде, ми маємо достатньо сильних гравців.

-Ти сказав слово “здорові”. Через травму ти вибув з гри в листопаді минулого року. У квітні підписався на батьківщині в Пуерто-Ріко і грав до липня… 

-Так,  я почав грати в квітні, бо на той час був готовий повернутися на майданчик на 100 відсотків. І зараз почуваю себе абсолютно готовим грати. Менше ніж через місяць на мене чекають матчі за збірну Пуерто-Ріко – спочатку дві гри кваліфікації на чемпіонат світу, потім Кубок Америки, який триватиме до 11 вересня. Після чого розпочну роботу з “Прометеєм”.

Джиан Клавелл: "Хочу виграти з "Прометеєм" Єврокубок та вийти до Євроліги" 5 - basket.com.ua

-На початку липня ти грав за Пуерто-Ріко, проти США і Мексики. Був одним з найрезультативніших. Розкажи нам про ці матчі. 

-Звісно, ми прагнули виграти ці поєдинки. Я був дуже щасливий, що знову можу грати за збірну своєї країни, оскільки це для мене честь. Ми грали вдома, мали чудову підтримку, це було неперевершено. Я не дуже задоволений результатом, бо ми поступилися в одному з матчів. Однак ми непогано грали.

-Через місяць Пуерто-Ріко гратиме проти Бразилії та Уругваю. Маєте шанс кваліфікуватися на чемпіонат світу. Це є головним пріоритетом для збірної?

-Так. Ми прагнемо потрапити на чемпіонат світу. І все для цього зробимо. На нас чекає дуже важлива гра з Бразилією вдома, і ми повинні перемагати. Потім на нас чекає протистояння з Уругваєм, буде непросто, бо вони мають хорошу команду, Фітіпальдо і Гренджер сильні гравці. Втім, сподіваюся, ми зможемо їх зупинити.

-Ти сказав, що будеш з національною командою до 11 вересня, а потім приєднаєшся до “Прометея”. Твої партнери в цей час також гратимуть за збірну на ЄвроБаскеті…

-Я спостерігаю за збірною України. Хлопці грали дуже добре в попередньому вікні, провели три хороші гри, і мали чудовий шанс. Слідкуватиму за ними і на ЄвроБаскеті. Чемпіонат Європи – сильний, цікавий турнір.

Джиан Клавелл: "Хочу виграти з "Прометеєм" Єврокубок та вийти до Євроліги" 7 - basket.com.ua

-Хочемо поставити  тобі кілька запитань, на пряму не пов’язаних з баскетболом. Якби хтось попросив тебе описати себе у кількох словах, що би ти сказав?

-Я би сказав, що я спокійний, доброзичливий, товариський, дуже енергійний. Я дуже щаслива людина, оскільки маю чудову родину, я сім’янин. Люблю ходити в кіно, відпочивати з родиною. Хочу проводити з рідними весь свій вільний час.

-Чи маєш якісь хобі? Чи весь час просто присвячуєш рідним?

-Так, присвячую винятково сім’ї, граю з донькою, ходимо в кіно. Зараз проводжу відпустку з родиною, і це те, що я люблю робити.

-Донька – твій найкращий уболівальник?

-Так. Вона пробує грати в баскетбол і трохи розуміти гру. Я сказав би, що так – вона найбільший.

-Хто підтримуватиме тебе разом з донькою протягом сезону в “Прометеї”?

– Передусім, моя дружина, ще брат. Дружина – моя найбільша підтримка. Вона була зі мною в Києві. Так, дружина і донька – моя найголовніша підтримка в усьому.

-Скажи кілька слів для вболівальників “Прометея”, які з нетерпінням очікують на новий сезон.

-Грати в формі “Прометея” – для мене честь. Я щасливий, що “Прометей” дав мені шанс. І робитиму все можливе, щоб перемагати в кожній грі і здобути чемпіонство в кожному турнірі. Я дуже вдячний кожному, хто дав мені цей шанс.

0

Автор публікації

Офлайн 4 дні

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 7122

2 думки про “Джиан Клавелл: “Хочу виграти з “Прометеєм” Єврокубок та вийти до Євроліги”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.