Джиан Клавелл: “Аріс” – хороша команда. Переможець визначиться завдяки грі у захисті”

Джиан Клавелл: "Аріс" - хороша команда. Переможець визначиться завдяки грі у захисті" 1 - basket.com.ua

Лідер “Прометея” Джиан Клавелл в інтерв’ю грецькому порталу Superbasket.gr розповів, що очікує від гри з “Арісом”.

– Ви зустрінетеся з “Арісом” у плей-оф Єврокубку . Що ви скажете про своє ставлення до “жовто-чорних”.

– “Аріс – дуже хороша захисна команда. Вони дуже добре грають і дуже атлетично змагаються. Звичайно, це буде дуже важка гра. Вони спортивна команда, і вони грають з пристрастю.

Як ви очікуєте, яка буде гра з “Арісом”? На що, на вашу думку, варто звернути увагу у своїй грі? Що, на вашу думку, треба робити обережно у боротьбі з “жовто-чорними”?

– Кожна гра однакова. Ми граємо в баскетбол і розважаємося, нам це подобається. Ми повинні грати наполегливо. Будемо боротися в захисті та підборах. Цей матч, швидше за все, вирішиться завдяки грі у захисті.

Після регулярного сезону Єврокубку “Прометей” виділяється в статистичних категоріях як у захисті, так і в нападі. Якою, на вашу думку, є філософія клубу і який менталітет ви хочете привнести на поле?

– Це не секрет, наша філософія — це швидкість. Ми хочемо багато бігати. Але також розуміти, коли ми неправі, коли не йде гра, і зупинятися. Ми можемо добре грати в захисті, ми хочемо мати м’яч і рухатись з ним. Ці речі пов’язані з нашою філософією.

У вас великий досвід єврокубків, я хотів би поговорити з нами про те, як ви оцінюєте рівень Єврокубку цього сезону, а також шлях “Прометея”, який має сім перемог в останніх дев’яти матчах.

– Рівень Єврокубка дуже сильний. Від великої кількості команд ми бачимо багато цікавих матчів. Цього сезону конкуренція дійсно посилилася. Усі групи рівні. Кожна гра, на яку ти йдеш, неймовірно важка. Кожен, хто змагається, отримує задоволення від кожного матчу. Як команда, ми знаємо наші цілі. У нас є перемоги та є хімія. Кожен, чим може, допомагає.

У мене дуже хороші одноклубники.  Ми граємо в командний баскетбол. Саме маленькі деталі допомагають нам вигравати ігри.

– Минулого сезону з “Прометеєм” ви зіграли дуже добре і зробили великий внесок у команду, з якою у вас були дуже хороші результати, в якій ви виграли чемпіонат, а також дійшли до півфіналу Єврокубка . Я хотів би, щоб ви розповіли нам про свої спогади з минулого сезону.

– Минулий сезон був найкращим у моїй кар’єрі. Ми виграли чемпіонат, я отримав нагороду MVP, ми пройшли до півфіналу Єврокубка. У нас було 33 перемоги поспіль і лише шість поразок за весь сезон. Це був приємний рік. Це був чудовий сезон.

Також цього року мені дуже подобається рік, коли я приєднався у другій частині сезону. Я добре проводжу час, я люблю своїх товаришів по команді, між нами дійсно хороша хімія. Я ціную і вдячний бути частиною команди.

У грецькій баскетбольній лізі ви виступали за “Промітеас” і грали дуже добре. Наприклад, я пам’ятаю ваші 45 очок у матчі з АЕКом у плей-оф, був дуже хороший виступ у фіналі Кубка Греції проти “Панатінаїкоса”. Які ваші спогади про той період? Що ви думаєте про грецьку лігу?

–  У мене були чудові одноклубники в “Промітеасі” в Патрах. Іноді ми розмовляємо з Танасісом. Я насолоджувався тим часом. Ми були дуже близькі до того, щоб виграти Кубок і вийти у фінал чемпіонату.

Але в цілому мені сподобався цей період. Найкращі спогади про той час. І я вважаю, що грецька ліга хороша. Там є “Олімпіакос”, “Панатінаїкос”, “Аріс”, “Промітеас” та інші команди. Я чудово провів час у хорошій організації. Якщо це станеться, і я зможу повернутися в майбутнє, я це зроблю. Я щасливий, що в мене був такий досвід.

0

Автор публікації

Офлайн 2 години

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7450

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.