Дмитро Забірченко: “Нехай у збірній США визначать, що для них важливіше – чемпіонат, гроші чи престиж команди у світі”

Дмитро Забірченко: "Нехай у збірній США визначать, що для них важливіше – чемпіонат, гроші чи престиж команди у світі" 1 - basket.com.ua

Головний тренер київського “Будівельника” Дмитро Забірченко в інтервю XSPORT.ua поділився своїми емоціями після завершення чемпіонату світу з баскетболу, у фіналі якого збірна Німеччини здолала Сербію, та вперше в історії виграла світову першість.

Хто для вас був фаворитом чемпіонату світу напередодні старту турніру?

– Мабуть це були серби, іспанці, звичайно ж американці. По тому як грали передсезонні матчі, то мені і Литва подобалась, і Канада була непогана. Німеччина та сама також, хоча в передсезонній грі з США вони віддали 16 очок переваги. Але на то вона і передсезонна гра, щоб можна було б десь не думати про результат, а грати ту гру, яку ти задумав, до кінця.

Однозначного фавориту не було, були 5-7 команд, які виділялись. США не везли оптимального складу, тому на майданчику би все вирішувалось вже в кожній конкретній грі, хто як був підготовлений, і яка командна в якому стані приїхала.

На фінал Німеччина – Сербія можна було очікувати до початку турніру?

– Обидві ці команди були серед фаворитів, так, але, як я вже неодноразово казав, литовці зробили велику помилку, коли обіграли США. Адже, якби вони цього не зробили, то самі б потрапили на Італію, а Сербію в 1/4 фіналу звели б з американцями. Таким чином, вони б могли позбавитись конкурента по можливому фіналу або матчу за третє місце.

І вийшло так, що і Сербія, і США зайшли в півфінал, і в решті серби виграли срібло, а Штати стали четвертими. Тому, що до вашого запитання, то в принципі, цей фінал можна було б очікувати, але все залежало від того, яка була б сітка, адже там вже кожен матч рівний і дуже важко було б передбачити.

Можна сказати, що у сербів була ключа гра з Литвою у 1/4, а у німців – з Латвією? Що саме ці ігри допомогли гравцям обох команд повірити, що вони можуть досягти серйозного результату?

– Ну це те, що я казав, що Литва могла оминути Сербію. У півфіналі на сербів чекала Канада – непроста команда, але серби видали дуже гарну гру і заслужено пройшли до фіналу. Щодо німців, то, мені здається, що Латвія просто така команда, що з ними на периметрі впоратись просто неможливо: або ти оголюєш якісь проходи, або віддаєш кидки з дриблінгу. Коли вони влучають 50% триочкових, то з ними дійсно важко боротись. Це якраз і показали ігри за 8-5 місце, де вони стали п’ятими.

Не знаю, якби латвійці пройшли Німеччину, чи змогли б вони показати подібний баскетбол з США, але при поганій грі Шрьодера тоді, німці перемогли. А у німців далі була Америка і у фіналі Сербія. Тому у Німеччина кожна гра була ключова, і навіть в першій і другій групах. Вони не програли кожної гри, тому дійсно заслужили на цю перемогу.

Які у вас враження залишив фінал?

– Він залишив позитивні враження, єдине, можливо, я трохи більше від сербів очікував. Німці дуже багато чого їм ламали, і Сербія десь у третій чверті просіла за рахунок того, що у нападі нічого не вийшло. Останню чверть почали витягувати, але їм дуже важко повернутись, коли Німеччина контролювала гру. Проте Аврамович намагався зробити все можливе. Єдине, що Богдановича закрили, і велику роль в цьому зіграв Шрьодер, який у захисті відпрацював на 100%.

Для збірної США не виграш турніру і не вихід у фінал – це провал?

– Думаю, так. Але нехай керівництво збірної США вирішує, що для них важливіше: НБА, чемпіонат, гроші чи престиж американської збірної у світі.

0

Автор публікації

Офлайн 15 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 878

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.