Артем Пустовий: “Ковляр дуже талановитий. В “Обрадойро” я перетворився з хлопчика на чоловіка”

Артем Пустовий: "Ковляр дуже талановитий. В "Обрадойро" я перетворився з хлопчика на чоловіка" 1 - basket.com.ua

Центровий “Обрадойро” та збірної України Артем Пустовий дав велике інтерв’ю виданню ElCorreoGallego.

– Хвилюєтесь перед початком дербі проти “Бреогана” ?

– Так, для нас це дуже важлива гра. Я знаю, що це велике дербі для обох команд, це важливо. Але ми готові, і я намагаюся бути спокійним, не думати надто про це, щоб не нервувати чи щось подібне. Але я розумію, що відбувається навколо нас.

– Цього сезони ви зіграли своє перше дербі в Луго. Як ви це пережили?

– Це була хороша зустріч. Була чудова атмосфера. Хоча ми грали на виїзді і, звичайно, люди за нас не підтримували (сміється). Але мені подобається та атмосфера, коли всі заповнюють арену і кричать. Ви відчуваєте, що це чудовий матч.

– У наступному матчі атмосфера буде вам на користь…

– Звичайно, тепер буде інакше. Ми граємо вдома, наші люди приходять на нас подивитися і підтримати. Звичайно, вони будуть шуміти і підтримувати нас. Це дуже важливо для нас, і саме це дає нам більше енергії, щоб грати якнайкраще.

– Крім регіонального суперництва, є ще й суперництво у турнірній таблиці. Як ви думаєте, це зробить дербі більш особливим?

– Звичайно, тому що нам обом потрібно вигравати більше ігор, і ми повинні скористатися цією можливістю, щоб шанси були вищими. Для нас це дуже важливий матч, це дербі, де ти ризикуєш усім. Це дуже важливо для нас обох.

– Чи можна сказати, що це фінал?

– Так, це різновид фіналу… не як Кубок Іспанії, але щось на зразок Кубка Галісії (сміється). Але це не остання гра, тому що після цієї у нас буде ще 7-8 поєдинків. Але це важливо для нас. Ми повинні зробити все можливе, щоб перемогти “Бреоган” і залишитися в цій лізі.

– Що, на вашу думку, потрібно зробити, щоб вийти з цієї ситуації?

– Наполегливо працювати на тренуваннях і готуйтуватися до кожної гри. Нам дещо прикро, тому що ми програвали багато ігор з одним, двома або трьома очками. Наприклад, проти «Барселони» чи гру з «Жироною». Є багато ігор, які ми програвали на останній хвилині. На тренуваннях ми все робимо добре, тому нам потрібно грати активніше в іграх і добре їх закривати, щоб додати більше перемог.

Про нового гравця, який прибув до “Обрадойро” . Як ви оцінюєте прихід Девона Дотсона?

– Для мене це було несподіванкою. Я побачив в Instagram, що “Обрадойро” підписав нового гравця, і наступного дня він прийшов і провів перше тренування з нами. Я думаю, що він нам дуже допоможе своєю новою енергією, своєю грою. Я впевнений, що він допоможе нашій команді.

–  Думаю, що коли Ковляр прийшов у клуб, то це було для вас особливо, коли йшлося про те, що тут буде ще один українець…

– Це вперше в моєму житті хтось з України в моїй команді. Раніше були українці в чемпіонаті Іспанії, але вони завжди були в суперницьких командах. Але зараз це вперше, і добре мати когось із вашої країни. Він хороший молодий хлопець, і він також дуже талановитий. Тож це було чудове відчуття.

– Чому ви вирішили повернутися в Обрадойро?

– Я пам’ятаю, що мої перші три роки тут були неймовірними. Перший рік не був чимось особливим, але другий і третій роки були для мене дуже важливими. Я багато чому навчився тут. Я зустрів багато хороших друзів у Сантьяго і знаю, як працює клуб. Я знав, що повернення сюди мені дуже допоможе, і прийняв рішення знову працювати з цією командою.

– Ви побачили різницю в клубі в цьому поверненні?

– Ні, великої різниці насправді немає. Там ті самі люди, і ми наполегливо тренуємося. Для мене це як відчуття, що я повернувся додому. Змін небагато, тому це позитивно.

Ви бачите різницю між першим Пустовим, який прийшов сюди, і нинішнім?

– (Сміється) Звичайно. Перший Пустовий, який прийшов сюди, був хлопчиком, а тепер я чоловік, з сім’єю і з сином. Коли я приїхав сюди, це був мій перший рік поза Україною. Я навчився багато чого, як бути важливим для команди або як бути лідером. Коли я грав в Україні, мені було комфортно, тому що я не думав про лідерство чи щось подібне. Коли я прийшов сюди, я багато чого дізнався про такі речі. Тепер, коли я повернувся, я знаю, як бути таким гравцем. Я просто роблю тут свою роботу.

У “Обрадойро” з’явилося за цей час багато нових гравців. Як ти почуваєшся з новими колегами?

– Це неймовірно, на полі і поза ним завжди є хороші гравці. Ми всі дуже дружні, багато спілкуємося і іноді йдемо обідати. У нас немає поганих гравців, тому я почуваюся чудово. Я теж почувався тут чудово, коли приїхав у перший день, я відчував, що не збираюся залишати цю команду, тому що всі такі дружні, і у нас є всілякі жарти.

– Ви є одним із найважливіших гравців у команді. Ви відчуваєте себе лідером?

– Я не думав про це, я просто намагаюся грати добре і допомагати команді. Я намагаюся викладатися на паркеті якнайкраще. Але так, можна сказати, що я свого роду лідер, але я не дуже про це думаю.

– Про ці вихідні… що вам потрібно зробити, щоб перемогти “Бреоган”?

– Треба з першої секунди грати жорстко і боротися за всі м’ячі. Треба докласти багато енергії і боротися на всіх позиціях до кінця.

0

Автор публікації

Офлайн 44 хв.

Ruslan1996

104
Коментарі: 38Публікації: 7154

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.