Айнарс Багатскис: “Не преувеличивал, говоря в начале сезона, что с этими ребятами даже в разведку выбрался бы”

Айнарс Багатскис: "Не преувеличивал, говоря в начале сезона, что с этими ребятами даже в разведку выбрался бы" 1 - basket.com.ua

Головний тренер “Київ-Баскету” Айнарс Багатскіс у коментарі клубній пресслужбі розповів про особливості підготовки до матчу проти “Запоріжжя”

— Як ви сприйняли інформацію про те, що чемпіонат буде продовжено?

— Вважаю, що у житті немає проблем: є ситуації, із яких треба знаходити вихід. У обставинах, нехай і непростих, зобов’язаний як головний тренер шукати рішення, що найкраще позначаться на фізичному та психологічному стані команди. Коли стало зрозуміло, що у пʼятницю гратимемо проти «Запоріжжя», просто відповів «окей, що-небудь придумаємо».

Так, в обоймі лише шість баскетболістів. Але ми для того й запрошені на роботу, щоб готувати суперникам сюрпризи. Хоча тренувальний процес кардинально ускладнений, ми не зупинялися ні на хвилину — шукали варіанти, які тримали б “Київ-Баскет” на плаву. Якщо хлопці приходять до зали, значить, житимемо. Ідеї ​​є, залишається у п’ятницю втілити їх у реальність.

Звичайно, цікаво подивитись, що отримаємо на виході. Поки поняття не маю, як виглядатимемо ми, в якому стані постане “Запоріжжя”. Але гра є гра. Як уже не раз казав, цей чемпіонат України безперечно особливий, і вже зараз напевно візьмуся стверджувати, що він увійде в історію.

— Це найекстремальніша ситуація у вашій тренерській кар’єрі?

— Так, сто відсотків. Хоча у житті траплялися не менш емоційні речі. Наприклад, в Україні 2014-го було складніше психологічно. І вже зовсім окремо стоїть 1991 рік, коли опинився на барикадах Риги. На той час був прапорщиком радянської армії, але став на захист міста, країни, їхньої незалежності за це згодом навіть отримав медаль.

Але все одно, хоч би скільки випадало на долю таких надзвичайних подій, до них неможливо звикнути чи адаптуватися. Тому зараз відчуваю стрес такий самий, як і будь-який мешканець Києва, України. Тим не менш, повторюся, сприймаю те, що відбувається, як життєвий епізод, в ході якого треба приймати тверезі рішення, не панікувати і не втрачати голову.

Що ж стосується безпосередньо баскетболу, то дивує таке. Нам скасували матч у Кубку Європи ФІБА через недостатню кількість гравців у складі. Однак у Суперлізі «Київ-Баскет» має виходити на паркет. Цей контраст мені не дуже зрозумілий. Але якщо треба, значить, виконаємо всі зобов’язання зіграємо проти Запоріжжя.

— Як хлопці реагують на ситуацію, що склалася?

— Скажу чесно: нічого іншого від них не чекав. Коли американці заявили, що бояться за своє життя і за життя близьких і тому покинуть країну, українці разом з Майком Кеффі відповіли: немає проблем, це ваш вибір, а ми залишаємось і йдемо до кінця.

Тому не перебільшував, говорячи на початку сезону, мовляв, із цими хлопцями навіть у розвідку вибрався б. Хлопці довіряють мені, довіряють один одному, б’ються один за всіх та всі за одного. Таким колективом треба дорожити та треба пишатися. Що я роблю. Думаю, як і усі вболівальники “Київ-Баскета”.

Матч проти “Запоріжжя” “жовто-чорні” проведуть вже завтра, 18 лютого, на домашньому паркеті ПС “Венето-Спорт”. Початок – о 20:00.

0

Автор публікації

Офлайн 46 хв.

vodolaz

123
Коментарі: 5Публікації: 6950

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.