Айнарс Багатскіс: “Ми плануємо грати агресивно, жорстко і, що найважливіше, розумно”

Айнарс Багатскіс: "Ми плануємо грати агресивно, жорстко і, що найважливіше, розумно" 1 - basket.com.ua

Головний тренер національної збірної України Айнарс Багатскіс відповів на питання європейських журналістів на прес-конференції напередодні старту команди на Євробаскеті-2022.

Про очікування від турніру:

Моє найбільше очікування від Євробаскету, це те, що команда гратиме в якісний баскетбол. Маю на увазі, що ми плануємо грати агресивно, жорстко і, що найважливіше, розумно. І якщо ми будемо дотримуватися цих правил, мої очікування здійсняться

Про завтрашню гру проти Великобританії:

Звичайно, я не розкриватиму усіх секретів перед завтрашнім матчем. Звісно ж, перед грою ти обов’язково маєш знати, у чому твоя перевага над суперником. Так само важливо знати свої слабкості, переваги опонента.

Моя робота, робота тренерів, нашої команди – використовувати ті переваги, які у нас є, та ховвати свої слабкості. Все дуже просто. Велика Британія любить грати у фізичний баскетбол, любить бігати.

Найважливіше, якщо ми не зупинимо швидкі переведення, проривання, у нас будуть великі проблеми.

Про зміну гри команди після приїзду Алекса Леня:

Звісно ж, коли Алекс Лень приєднався до команди, я, як тренер, усі тренери, повинні були знайти спосіб використовувати його найкращі якості на майданчику.

Використовувати його талант у нападі, його найкращі навички у захисті. Це частина моєї роботи. Це нелегко. Будь-який тренер у світі скаже вам, що для цього недостатньо часу. Ми тренувалися з Алексом трохи більше двох тижнів.

Коли ми грали у відборі до ЧС у попередньому вікні, це була зовсім інша команда. Зараз у нас четверо чи навіть п’ятеро нових гравців.

Ми стали більш мобільними з Алексом, але дуже нелегко за такий короткий проміжок часу знайти порозуміння між гравцями, тренерами. Ми досі шукаємо свій шлях до нашої кращої гри.

Ми маємо пам’ятати, що гра триває не 20, а 40 хвилин. Іноді 39 хвилин та 50 секунд недостатньо, щоб виграти матч. Якщо ми запам’ятаємо це і використовуватимемо найкращі якості кожного гравця, наші мрії стануть реальністю.

Про висновки після поразки від Ісландії:

У грі з Ісландією ми отримали багато інформації. Все, що не скажи, буде правдою. Ми можемо говорити про захист, підбирання, про захист один в один.

Але найгіршим було те, що ми втратили м’яч 25 разів. Іноді – без будь-якої причини. Тренери по всьому світу розповідають дітям, юніорам, молодіжним командам, професіоналам, що ти маєш не втратити м’яч. Це найважливіша річ у баскетболі.

В усіх останніх матчах в нас було багато втрат. Одна із причин цього – ми занадто хотіли одразу ж щось зробити із м’ячем. У нас не було терпіння. Загалом це була основна причина. Якщо ти не будеш втрачати м’яч у простих ситуаціях, я не говорю зараз про складні, то все буде добре. Ми завжди будемо у грі, навіть при поганих кидках, підбираннях тощо. Просто не треба втрачати м’яч.

Перший матч на чемпіонаті наша команда, нагадаємо, зіграє 2 вересня проти збірної Великої Британії. Початок гри — 15:15 за київським часом.

0

Автор публікації

Офлайн 2 дні

vodolaz

128
Коментарі: 6Публікації: 7310

Одна думка про “Айнарс Багатскіс: “Ми плануємо грати агресивно, жорстко і, що найважливіше, розумно”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.