“Прометей” та “Миколаїв” не зіграють у Суперлізі цього сезону

"Прометей" та "Миколаїв" не зіграють у Суперлізі цього сезону 1 - basket.com.ua

8 клубів зіграють у рамках чоловічої Суперліги в сезоні 2022/2023, повідомляє сайт ФБУ.

Свої попередні заявки на участь у Суперлізі клуби мали підтвердити до 10-го жовтня включно. З попередніх 10-ти заявок не підтвердили свою участь у чемпіонаті МБК «Миколаїв» та СК «Прометей», які не сплатили свої заявочні внески.

Корабели, на жаль, пропустять цей сезон через фінансові труднощі, однак Миколаївщина не залишиться без представника у професійному баскетболі – у Вищій лізі (другий за рангом український турнір) виступатиме «Ніко-Баскет». В свою чергу, СК «Прометей» не виконав умови щодо оплати внесків на участь у чемпіонаті Суперліги та зосередить свої зусилля на виступах у Латвійсько-естонській лізі, де за свою участь у змаганнях клуб заплатив 100 000 евро, та в 7DAYS EuroCup, який проходить не під егідою FIBA.

У зв’язку з неучастю обох клубів в Чемпіонаті України, зважаючи на норми ФБУ в частині переходів гравців, контракти МБК Миколаїв та СК Прометей з гравцями не є захищеними з точки зору можливості гравців достроково припинити їх дію та змінити команду.

Учасники Суперліги 2022-2023:

Будівельник (Київ),
Дніпро (Дніпро)
Київ-Баскет (Київ),
Запоріжжя (Запоріжжя),
Черкаські Мавпи (Черкаси),
БІПА-Одеська область,
Старий Луцьк-Університет (Луцьк),
Прикарпаття-Говерла (Івано-Франківськ)

"Прометей" та "Миколаїв" не зіграють у Суперлізі цього сезону 3 - basket.com.ua

Як і повідомлялося раніше формат змагань головного чемпіонату України з баскетболу включить у себе чотири кола. Переможця та призерів буде визначено за підсумками регулярного сезону. Сезон проходитиме без плейоф, чемпіона України визначатимуть виключно за підсумками регулярного чемпіонату. Водночас Виконком ФБУ залишів за департаментом організації та проведення змагань можливість змінити формат чемпіонату з поведенням плейоф. Це можливо лише за домовленістю з клубами Суперліги та в умовах покращення воєнної ситуації в Україні.

Баскетбольні змагання у сезоні 2022/23 років пройдуть в форматі “баблів” та без глядачів. Старт чемпіонату Суперліги запланований на 22-ге жовтня. Календар змагань буде розбивати учасників Суперліги переважно у кожному турі на четвірки. Перша четвірка свої матчі проведе у Києві 22-24-го жовтня, а друга зіграє 25-27-го жовтня у Івано-Франківську. Протягом трьох днів кожен з клубів зіграє з учасником четвірки. У наступному турі склад четвірок буде змінений. Найближчим часом на сайті ФБУ з’являться календарі стартових турів.

Головним каналом транслятором Суперліги буде «Хsport», окрім того абсолютно усі матчі чемпіонату України можна буде побачити на YouTube ФБУ.

0

Автор публікації

Офлайн 14 години

vodolaz

128
Коментарі: 5Публікації: 7229

19 думок про ““Прометей” та “Миколаїв” не зіграють у Суперлізі цього сезону

  1. Valentina Minina сказав:

    Казкові довбні керують, то й розвиток такий, що все йде в зворотньому від прогресу напрямку. Не Суперліга, а посіховисько. 8 команд – то мінімум від ФІБА, щоб першість вважати офіційним турніром. А рівень – то дно!

    1
  2. Oleg YERMOLOV сказав:

    Пока понятно с составом Днепра и Киев-Баскета. Многие им сразу отдают чемпионство, кто кому. Я бы не спешил, еще никого не объявляла Будка в состав, что будет играть в Суперлиге. Так что вполне может объявиться третий претендент на золотые медали. Тем более не подписанных игроков еще много, я насчитал более 30. Пока не вдохновляет комплектация Запорожья и Мавп, им очень нужны еще опытные игроки в состав, если они думают играть в Суперлиге, а не отбывать номер. Ждем новостей от БИПЫ. Луцку и Говерле тоже не мешало бы прихватить пару-тройку игроков, с опытом Суперлиги.

    -1
  3. .Master. сказав:

    Гроші на Ніко-баскет є, а на МБК нема? Якась дичина цей розклад.
    Пром заплатив комусь з керівників МБК, щоб вони за компанію з Промом відмовились від Суперліги, і Пром не був посміховиськом?

    -4
    • Юра Грисюк сказав:

      Зараз віддавати комусь чемпіонство чи призові місця це те саме що гадати на кавовій гущі. Майже всі команди – це коти в мішках. Особисто на мою думку потужно мають почати Старий Луцьк – де повністю збережений зіграний кістяк команди (не зрозуміло тільки по Коровякову) + головний тренер та Дніпро – де фактично зіграний дубль підкріплений 4 гравцями суперліги (ну й можливо ще Шунделем).

      1
  4. Odessit сказав:

    Почему-то в данный момент больше верится в то, что никаких 4,5 ляма Будка не платила. Потому что, если бы произошло обратное, то федерация уже размахивала бы этим фактом как знаменем победы. Дескать, смотрите, как себя ведут порядочные коллективы, которым не безразличны идеалы порядочности, судьба украинского баскетбола, и бла, бла, бла …
    Честно говоря, уже интересуют не эти 4,5 миллиона, а заплатила ли Будка хотя бы полтора ляма, которые раньше от него требовались?

    2

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.