Віталій Степановський: “У словенців багато шутерів і насамперед з Препелічем та Блажичем ми маємо бути дуже уважними”

Віталій Степановський: "У словенців багато шутерів і насамперед з Препелічем та Блажичем ми маємо бути дуже уважними" 1 - basket.com.ua

Головний тренер збірної України Віталій Степановський прокоментував підготовку до першого матчу кваліфікації Євробаскету-2025, в якому чоловіча національна команда 22 лютого зіграє проти Словенії.

Як проходить початок збору, які враження після перших трьох тренувань?

– Враження дуже гарні, я вдячний всім хлопцям, які приєдналися до лав національної збірної. Всі працюють з подвійною енергією і я радий, що хлопці, які приїхали, знаходяться в непоганому фізичному стані. Зараз ми працюємо над тим, що повторюємо наші правила гри в захисті та нападі. Будемо дивитися відео і надалі готуватися до Словенії.

Допомагає те, що більшість хлопців із цього складу були в команді влітку. Їм потрібно не так багато часу, щоб пригадати те, що ми робили. Я хочу додати ще нову інформацію, а хлопці добре працюють. Авжеж складно, адже інформації багато, але все буде добре.

В який баскетбол має зіграти збірна України, які наші сильні сторони?

– Ми маємо агресивно зіграти в захисті. У словенців дуже багато шутерів і насамперед з Препелічем та Блажичем ми маємо бути дуже уважними. Важливо відчути гру та ускладнити всі атаки, які будуть від них. У словенців є ще дуже досвідчений гравець Майк Тобі. Можливо, він не отримує багато часу в Црвені Звезді, але в збірній він гратиме 100%, і він теж хороший шутер.

Ми маємо дуже добре захищатися проти них на пік-н-роллі та проти гравців без м’яча. Тож, дуже важливо захиститися і зі свого боку зіграти у швидкий баскетбол. Треба використовувати наші сильні сторони, грати пік-н-рол та продемонструвати самовіддачу на 101%.

Який наразі подальший план підготовки до матчу проти Словенії?

Ми маємо ще одне тренування в понеділок в Ризі, після чого вилітаємо до Словенії. В Копері до матчу у нас буде ще три тренування.

Як позначилось те, що через травми не всі гравці змогли допомогти команді в цьому вікні?

– Звичайно, хотілося б, щоб всі хлопці приїхали, щоб було більше гравців, щоб була краща ротація. Але це життя, тому я бажаю всім хлопцям якнайшвидше відновитися після пошкоджень і бути готовими вже до наступних вікон.

В контексті Богдана Бринюка, наскільки важливим ви бачите додавання молодих гравців до збірної та хто зараз має ветеранську роль в команді?

– Безумовно, дуже важливо підтягувати молодих гравців, щоб вони вливалися в національну збірну, відчували цей дух, звикали до тренувань та правил у національній збірній. А ветеран в команді тепер наш капітан Артем Пустовий — він взяв на себе цю роль.

0

Автор публікації

Офлайн 11 години

BasketAdmin

18
Коментарі: 1Публікації: 750

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*
Генерація паролю
Цей сайт використовує файли cookie, щоб запропонувати вам кращий досвід перегляду. Переглядаючи цей веб-сайт, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie.